Hvordan koke egg perfekt!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hvordan koke egg perfekt!

Hvordan liker du best kokt egg? Bløtkokt, smilende eller hardkokt?

Her på bildet, kan du se mine tre favoritter: bløtkokt-, smilende- og hardkokt egg. Til helgefrokosten, er det bløtkokte egg med ristede brødstenger som er den aller største favoritten. Jeg bare elsker å spise det til frokost. Med et aldri så lite dryss flaksalt på toppen.

Den smilende varianten synes jeg er perfekt å fjerne skallet på for så å dele i to og plassere pent og pyntelig på en skive brød. Da renner det sånn akkurat passe av eggeplommen.

Den hardkokte varianten er den som funker best når man skal ha egg enten på smørbrød eller man skal dekke opp til et frokost- eller lunsjbord.

Når jeg koker egg, legger jeg bestandig eggene i det kalde vannet, slik at de får være med på hele oppkoket. Da er det aldri trøbbel med at eggeskallet sprekker.

Hvordan koke egg perfekt!

Skal egget være bløtkokt, lar jeg dem koke i 3 minutter og 30 sekunder. Da er det viktig å ta av toppen på det riktig så fort slik at det ikke rekker å fortsette å stivne.

Hvordan koke egg perfekt!

Smilende egg, koker i 6 minutter og 30 sekunder.

Hvordan koke egg perfekt!

Det hardkokte får være med på kokingen i 9 minutter.

Kan du se at eggene mine har skikkelig mørkegule plommer? Det er fordi hønene våre går ute og spiser gress og at de er gale etter mais.

 

 

6 kommentarer til “Hvordan koke egg perfekt!”

 1. Det kommer vel helt an på om det er romtemperert egg eller kjøleskap temperererte
  egg. Med mine kjøleskap tempererte egg, blir det litt for lite tid.

  • Hei Tony!
   Så lenge som eggene blir med helt fra starten av, spiller det ikke så stor rolle hvilken temperatur eggene har til å begynne med, men tidene vil variere ut fra hvor fort vannet koker opp på platen din og hvor store eggene er. 🙂

 2. Avkjøles du eggene i kaldt vann når de er ferdig kokt, eller lar du dem «kjøle seg ned» av seg selv? Jeg liker best smilende egg, men det er like spennende hver gang om jeg lykkes eller ikke….

  • Jeg bruker å avkjøle eggene når de er ferdig kokt, sånn at kokeprosessen stanser. De som er smilende, bruker jeg bare å avkjøle i noen sekunder før jeg kakker av hodet på dem. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon