Det er utrolig fort gjort å lage chiapudding! Ja, det går altså så fort at man nesten ikke kan snakke om matlaging i det hele tatt. For å lage én av de porsjonene du kan se på bildene her, heller du rett og slett 2 dl ønsket melk (se lenger ned) i et glass og rører inn 3 ss med chiafrø. Så setter du glasset i kjøleskapet og lar det stå der i noen timer. Skal du spise chiapuddingen til frokost, gjør du dette på ettermiddagen/kvelden før, så er det ferdig frokost neste dag!

Du får kjøpt chiafrø i vanlige dagligvarebutikker. Chiafrø er bra for fordøyelsen og er rik på både antioksidanter og omega 3-fettsyrer. Frøene absorberer dessuten væske opptil 10 ganger sin egen vekt, så chiapuddingen vil være helt flytende når du rører den sammen og setter den i køleskapet.

Chiafrøene smaker ikke mye i seg selv, så det vil være væsken du bruker i puddingen som gir smaken, i tillegg til eventuell topping. Her har jeg bare brukt gresk yoghurt, ferdig frokostblanding – hjemmelaget eller kjøpt – ulike bær og fersk fiken.

PS! Jeg har endret mengdene i oppskriften ut fra det som var opprinnelig, slik at hver pudding nå har 2ss, og ikke 3 ss, med chiafrø som utgangspunkt. Det er den anbefalte mengden med chiafrø per dag.

Chiapudding med fem ulike smaker og toppinger

hver er nok til 1 porsjon

Puddingene fra venstre til høyre

Chiapudding med havremelk
1,3 dl havremelk
2 ss chiafrø
blåbær til topping

Chiapudding med granateple- og bringebærbiola
1,3 dl Biola med granateple og bringebær
2 ss chiafrø
2 ss frokostblanding til topping
bringebær til topping

Chiapudding med rødbetbiola
1,3 dl Biola med rødbeter, eple og lime
2 ss chiafrø
1 toppet ss gresk yoghurt til topping
1 gren solbær til topping

Chiapudding med sjokoladesmak
1,3 dl melk med sjokoladesmak – her bruker jeg en som ikke er tilsatt sukker
2 ss chiafrø
1 toppet ss gresk yoghurt til topping
4-5 hakkede pistasjnøtter til topping
et lite dryss med kanel

Chiapudding med kaffe- sjokoladesmak
1,3 dl melk med kaffe- og kakaosmak – her bruker jeg en som ikke er tilsatt sukker
2 ss chiafrø
1 toppet ss gresk yoghurt til topping
1 fersk fiken til topping

For alle variantene heller du væsken i et glass og rører inn frøene før du setter glasset i kjøleskapet og lar det stå i noen timer eller over natten.

Ha på ønsket topping før servering.

Håper det smaker!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Har lagd chiapudding nå, med laktosefri lettmelk. Synes den alltid klumper seg. Rører i en liten stund etter den har stått i kjøleskapet også. Noen hode tips?

    • Hei Isabel. Min erfaring er bare at man må røre skikkelig godt i starten og kanskje igjen etter at det har stått en liten stund, så vil klumpproblematikken gå ganske så greit.

  2. Ååh, dette innlegget var fint! Akkurat den inspirasjonen jeg trengte for å hive meg rundt og eksperimentere med chiagrøt. Elsker at fremgangsmåten er så enkel. Dette må testes! Takk! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *