Chiapudding med fem ulike smaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 5 minutter + 4 timer avkjøling

Porsjoner: 1

Chiapudding med fem ulike smaker

Det er utrolig fort gjort å lage chiapudding! Ja, det går altså så fort at man nesten ikke kan snakke om matlaging i det hele tatt. For å lage én av de porsjonene du kan se på bildene her, heller du rett og slett 2 dl ønsket melk (se lenger ned) i et glass og rører inn 3 ss med chiafrø. Så setter du glasset i kjøleskapet og lar det stå der i noen timer. Skal du spise chiapuddingen til frokost, gjør du dette på ettermiddagen/kvelden før, så er det ferdig frokost neste dag!

Du får kjøpt chiafrø i vanlige dagligvarebutikker. Chiafrø er bra for fordøyelsen og er rik på både antioksidanter og omega 3-fettsyrer. Frøene absorberer dessuten væske opptil 10 ganger sin egen vekt, så chiapuddingen vil være helt flytende når du rører den sammen og setter den i køleskapet.

Chiafrøene smaker ikke mye i seg selv, så det vil være væsken du bruker i puddingen som gir smaken, i tillegg til eventuell topping. Her har jeg bare brukt gresk yoghurt, ferdig frokostblanding – hjemmelaget eller kjøpt – ulike bær og fersk fiken.

PS! Jeg har endret mengdene i oppskriften ut fra det som var opprinnelig, slik at hver pudding nå har 2ss, og ikke 3 ss, med chiafrø som utgangspunkt. Det er den anbefalte mengden med chiafrø per dag.

Ingredienser

Chiapudding med havremelk
1.3 dl havremelk
2 ss chiafrø
blåbær til topping

Chiapudding med granateple- og bringebærbiola
1.3 dl biola med granateple og bringebær
2 ss chiafrø
2 ss frokostblanding
bringebær til topping

Chiapudding med rødbetbiola
1.3 dl biola med rødbeter, eple og lime
2 ss chiafrø
1 ss gresk yoghurt til topping
1 grein solbær til topping

Chiapudding med sjokoladesmak
1.3 dl melk med sjokoladesmak her bruker jeg uten tilsatt sukker
2 ss chiafrø
1 ss gresk yoghurt til topping
5 pistasjnøtter hakkede til topping
kanel til topping

Chiapudding med kaffe- og kakaosmak
1.3 dl melk med kaffe- og kakaosmak
2 ss chiafrø
1 ss gresk yoghurt til topping
1 fersk fiken til topping

Slik gjør du

For alle variantene heller du væsken i et glass og rører inn frøene før du setter glasset i kjøleskapet og lar det stå i noen timer eller over natten.

Ha på ønsket topping før servering.

Håper det smaker!

4 kommentarer til “Chiapudding med fem ulike smaker”

  1. Har lagd chiapudding nå, med laktosefri lettmelk. Synes den alltid klumper seg. Rører i en liten stund etter den har stått i kjøleskapet også. Noen hode tips?

    • Hei Isabel. Min erfaring er bare at man må røre skikkelig godt i starten og kanskje igjen etter at det har stått en liten stund, så vil klumpproblematikken gå ganske så greit.

    • Jeg hadde også samme problem. Nå lager jeg stor porsjon, og har alt i en kjøkkenmaskin som står med k-spade og rører på laveste hastighet i noen minutter før jeg heller det på glass og setter det i kjøleskapet

  2. Ååh, dette innlegget var fint! Akkurat den inspirasjonen jeg trengte for å hive meg rundt og eksperimentere med chiagrøt. Elsker at fremgangsmåten er så enkel. Dette må testes! Takk! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon