Granola

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Granola

Jeg elsker helger når jeg har tid til å sitte ved kjøkkenbordet med tekoppen i hånden, beina på bordet (ja, det har jeg) og en avis eller god bok i fanget. Hverdagene har jo en tendens til å fly avgårde, så disse helgestundene er særdeles kjærkomne. Når jeg har sånne lørdager eller søndager kommer jeg meg nesten ikke ut av kjøkkenet. Da suller jeg rundt, baker noen rundstykker, smeller kanskje sammen en knekkebrødblanding, og steker opp en ny ladning med granola. Eller frokostblanding som jeg kaller det.

Ikke noe stress, bare kos.

Frokostblandingene varieres ut fra hva jeg har tilgjengelig i skapet, men baserer seg bestandig på en anselig mengde havregryn. Og jeg lager bestandig en ganske stor porsjon. Den bruker nemlig å forsvinne veldig fort igjen.

I denne utgaven bruke jeg en blanding av brunt sukker og agavesirup som søtningsmiddel. Det brune sukkeret gir en rund, karamellisert smak, mens agavesirupen gir en frisk og søt smak. Du kan også bruke vanlig honning istedenfor agavesirupen.

 

Hjemmelaget granola

400 g store havregryn
100 g solsikkekjerner
50 g linfrø
50 g gresskarkjerner
1 ts kanel
½ ts flaksalt
30 g mykt brunt sukker
50 g sgavesirup
100 g mandelflak
100 g rosiner

Sett stekeovnen på 150 grader varmluft.

Ha havregryn, solsikkekjerner, linfrø, gresskarkjerner, kanel, flaksalt og det brune sukkeret i en stor bolle. Gni på sukkeret slik at det ikke er noen klumper i det. Ha over agavesirupen og bland det godt sammen. Fordel dette utover 2 bakepapirkledde stekebrett og sett dem i stekeovnen.

Stekes i 25 minutter. Rør en gang eller to i frokostblandingen under stekingen sånn at alt blir jevnt stekt.

Jeg bruker å blande mandelflakene og rosinene i etter at granolaen er ferdig stekt, men du kan gjerne blande det i og la det steke med de siste 5 minuttene.

La frokostblandingen bli helt avkjølt før du har den over i et lufttett glass eller -bolle. Den holder seg godt i minst 2 uker.

Granola

 

 

 

 

2 kommentarer til “Granola”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon