Avokadoblingser

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Avokadoblingser

Trendalarm! Da vi var i Los Angeles i høstferien flommet nærmest byen over av ulike variasjoner av most avokado på en brødskive.

Jeg kan fremdeles huske første gang jeg spiste en avokadoblings. Jeg var 18 år og var på ferie i Australia. Og ombord på en yacht ved The Great Barrier Reef ble en loffskive toastet i stekeovnen, avokadoen (som jeg aldri hadde sett før) ble most og tilsatt salt og pepper, og en tykk skive med skinke ble plassert på toppen. Kjærligheten var momentant.

Det er kanskje derfor litt feil å si trendalarm, det er tross alt 30(!) år siden jeg var i Australia, men vi kan vel si at den har nådd nye høyder på sin popularitetsskala de siste årene.

Har du en avokado liggende på kjøkkenbenken, lager du deg dette lille måltidet på 2 minutter. Om du vil, kan du gjerne servere et posjert eller stekt egg på toppen. Det er knallgodt! Og du kan selvfølgelig kjøre på den australske versjonen med en tykk skive skinke på toppen.

Avokadosmørbrød

til 2 skiver

1 avokado
½ ts flaksalt
2 runder med pepperkvernen
1 liten dæsj sitron- eller limesaft
6 cherrytomater
noen korianderstilker
2 skiver brød, her bruker jeg grovt rugbrød

Mos avokadoen og tilsett salt, pepper og sitron- eller limesaft. Del cherrytomatene i mindre biter og ha i. Grovhakk litt koriander og bland inn.

Fordel avokadomosen på brødskivene. Pynt gjerne med litt ekstra koriander!

Kos deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon