Omelett med srirachasaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Omelett med srirachasaus

Har du sett disse herlige røde flaskene på knallgrønn kork? Det er en vietnamesisk chilisaus som gir et skikkelig kick i maten som den brukes i, og den heter srirachasaus. Les navnet en gang til og krøll tungen rett, så blir navnet riktig sagt også 😉

Srirachasaus egner seg godt å ha veldig mye forskjellig mat. Både en fiskesuppe og en porsjon med kjøttsaus med spagetti får litt ekstra smak når den får en skvis med srirachasaus.

Her bruker jeg srirachasaus i en superenkel omelett – og den BLIR SÅ GOD! Du må bare prøve det! Den får jo dessuten en fantastisk flott farge.

Oppskrift på srirachaomelett

til 1 person

2 egg
2 ss melk
1 ss srirachasaus
¼ ts salt
1 ss smør eller olje til steking

Pisk eggene, melken, srirachasausen og saltet sammen.

Smelt smøret eller oljen i en liten stekepanne på litt over medium varme. Ha i eggblandingen og la de stivne i 10 sekunder. Dra så med deg eggemassen inn til midten med en gaffel. La resten av eggemassen renne utover slik at hele stekepannen er fylt opp med egg. Fortsett å dra den tørre eggemassen innover og den våte utover helt til det som ligger ytterst rundt kantene har stivnet. Dette tar 2–3 minutter. Noen liker at omeletten er litt våt på dette stadiet, mens andre vil at den skal være helt tørr. Bruk gaffelen og dra eggemassen til du har fått den konsistensen du ønsker.

Rull sammen omeletten og la den skli over på en serveringstallerken.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon