Så enkelt er det å posjere egg

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Så enkelt er det å posjere egg

Å posjere egg er veldig mye lettere enn jeg vet mange innbiller seg at det er. Det er rett og slett bare å koke opp litt vann, tilsette en teskje eddik, slippe det råe egget – uten skall oppi – og så vente i nøyaktig 3 minutter.

Dette er perfekt helgefrokost eller lunsj!

Så enkelt er det å posjere egg

Kok opp vann i en kasserolle. Når det koker, tilsetter du 1 ts. eddik (samme hvilken type). Eddiken gjør at eggehviten samler seg rundt plommen. Knekk egget du skal posjere i en liten skål. Selv uten særlig posjeringstrening, greier du fint å posjere 3 egg samtidig. Knekk eggene i hver sin lille skål.

Skru ned varmen slik at vannet akkurat er på kokepunktet og slipp i egget(ene). Jeg bruker å ha skåla halvveis nedi vannet før jeg slipper ut egget. Sett timeren på 3 minutter. Da er egget fast rundt, men har fremdeles helt flytense plomme. Helt perfekt med andre ord.

Så enkelt er det å posjere egg

Jeg venter mine 3 minutter i nytt forkle fra Green Gate. Nå kan du også bruke tiden til å skjære en skive brød og putte den i brødristeren.

Så enkelt er det å posjere egg

Ta ut egget, bruk gjerne en hullsleiv, og legg det på kjøkkenpapir slik at det får rent av seg.

Så enkelt er det å posjere egg

Litt dandering, noen flak Maldonsalt og maten er klar!

Så enkelt er det å posjere egg

Ved siden av skiva eller på skiva? Det er det store spørsmålet.

Så enkelt er det å posjere egg

Så enkelt og så vidunderlig godt!

 

4 kommentarer til “Så enkelt er det å posjere egg”

  1. […] Mens spagettien koker, posjerer du eggene. Det høres værre ut enn det er. Bruk romtempererte egg. Kok opp vann i en romslig kasserolle og tilsett eddiken. Slå det varmen slik at vannet akkurat er på kokepunktet. Knekk eggene i et lite glass, ett om gangen, og slipp det forsiktig ned i vannet. Bruk en skje eller hullsleiv til å dra hviten opp over plommen. La det koke i 3 minutter. Ta det opp med en hullsleiv. Her kan du se nærmere hvordan du posjerer egg.  […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon