Riskrem med rød saus er den desserten som blir spist av flest på julaften! Det leste jeg iallfall i en pressemelding her om dagen, så da får vi tro på den. Vi spiser det iallfall.

Det er to ulike sausvarianter som er mest vanlig til riskremen, klassisk rød saftsaus – som du får oppskriften på nå straks – og bærsaus. Bærsausen finner du oppskrift på her! Der finner du også oppskriften på selve riskremen!

For å få en god saftsaus, må du bruke en god saft med så rene smaker som mulig. Foruten det, trenger du vann, litt potetmel og 5 minutter!

riskrem med rød saus

Oppskrift på klassisk rød saus til riskrem
til 4 personer

3 dl bringebærsaft eller annen god saft
3 dl + 2 ss vann
1 ss potetmel

Ha saften og vannet (3 dl) til sausen i en kjele og kok opp. Rør ut potetmelet i de to spiseskjeene med vann. Ta sausen av varmen og tilsett potetmelvannet i kjelen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Avkjøl. Sausen holder seg godt i kjøleskapet.

 

 

Jeg er semifinalist i kategorien Årets matblogg i Vixen Blog Awards! Har du lyst å stemme meg fram til finalen, kan du klikke deg inn her! 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *