Riskrem med multesaus
Det er ikke bestandig så enkelt å velge hva man egentlig ønsker å spise på julaften. Mange har nok veldig faste tradisjoner på selve middagen, men desserten varierer litt mer. Skal vi spise riskrem eller skal vi ha multekrem? I år har jeg tenkt å kjøre en salig blanding av de to, toppet med hakkede brente mandler. Skikkelig godt er det!
Multesyltetøyet, eller sausen, som jeg kaller det, koker jeg ganske lenge slik at den får en litt sirupsaktig konsistens. Og den litt syrlige sausen er en veldig god kombinasjon til den søte riskremen. Kanskje dette kan bli en ny juledesserttradisjon?
Du kan kjøpe ferdigkokt risengrynsgrøt eller du kan lage den selv. Og kjører du for alternativ nummer 2, finner du oppskriften på god, gammeldags dynegrøt her.
Dette trenger du for å lage riskrem med multesaus til 4 personer
300 g multer
1 ts vaniljesukker
100 g sukker
Riskrem
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
200 g ferdig risengrynsgrøt
50 g brente mandler
Ha multene, vaniljesukkeret og sukkeret i en kasserolle og la det koke til sausen begynner å tykne. Det tar rundt 15 minutter. Rør om litt innimellom og smak til og kjenn om du synes det er passe søtt. Sett sausen til avkjøling.
Pisk kremfløten og vaniljesukkeret til du får en lett og luftig krem. Rør inn den avkjølte risgrøten. Jeg liker å ha en ganske løs riskrem. Liker du den litt fastere, kan du tilsette litt mer grøt.
Grovhakk de brente mandlene.
Ønsker du å servere riskremen i glass, som jeg gjør her, er det lurt å ha kremen først i et stort kremmerhus for så å klemme den ut oppi glassene. Da slipper du søl oppover langs kantene. Fordel multesausen over og dryss mandlene på toppen.
Riktig god jul!
[…] Ofte er oppskriftene mine berenet på 4 personer, men her får du til 6, slik at du har nok til å lage riskrem av restene. […]
[…] Riskrem med multesaus […]