Riskrem med multesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Riskrem med multesaus

Det er ikke bestandig så enkelt å velge hva man egentlig ønsker å spise på  julaften. Mange har nok veldig faste tradisjoner på selve middagen, men desserten varierer litt mer. Skal vi spise riskrem eller skal vi ha multekrem? I år har jeg tenkt å kjøre en salig blanding av de to, toppet med hakkede brente mandler. Skikkelig godt er det!

Multesyltetøyet, eller sausen, som jeg kaller det, koker jeg ganske lenge slik at den får en litt sirupsaktig konsistens. Og den litt syrlige sausen er en veldig god kombinasjon til den søte riskremen. Kanskje dette kan bli en ny juledesserttradisjon?

Du kan kjøpe ferdigkokt risengrynsgrøt eller du kan lage den selv. Og kjører du for alternativ nummer 2, finner du oppskriften på god, gammeldags dynegrøt her. 

Riskrem med multesaus

Dette trenger du for å lage riskrem med multesaus til 4 personer
300 g multer
1 ts vaniljesukker
100 g sukker 

Riskrem
2 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
200 g ferdig risengrynsgrøt
50 g brente mandler

Ha multene, vaniljesukkeret og sukkeret i en kasserolle og la det koke til sausen begynner å tykne. Det tar rundt 15 minutter. Rør om litt innimellom og smak til og kjenn om du synes det er passe søtt. Sett sausen til avkjøling.

Pisk kremfløten og vaniljesukkeret til du får en lett og luftig krem. Rør inn den avkjølte risgrøten. Jeg liker å ha en ganske løs riskrem. Liker du den litt fastere, kan du tilsette litt mer grøt.

Riskrem med multesaus

Grovhakk de brente mandlene.

Ønsker du å servere riskremen i glass, som jeg gjør her, er det lurt å ha kremen først i et stort kremmerhus for så å klemme den ut oppi glassene. Da slipper du søl oppover langs kantene. Fordel multesausen over og dryss mandlene på toppen.

Riktig god jul!

 

 

2 kommentarer til “Riskrem med multesaus”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon