Panna cotta med vanilje og kanel

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Panna cotta med vanilje og kanel

Panna cotta er en kjekk dessert å lage dersom man skal lage til mange. Og, ikke minst, dersom man ikke ønsker noe stress like før servering. Her er det bare å lage den dagen i forveien. Så er det bare å hvelve dem ut av formene når det er tid for dessert. Og skulle du føle at hvelveprosessen er stressfull, kan du enten hvelve tidligere, eller rett og slett servere panna cottaen i formen. Det fungerer aldeles utmerket.

Nå til jul kan det jo da være morsomt å lage de små puddingene rett i noen søte julekopper. Så setter du bare koppene rett på bordet. Her har jeg hvelvet mine ut av formene, men jeg har brukt noen gamle, skjøre og vide kaffekopper som form. Det kan være lurt å dyppe koppene i en bolle med varmt vann i 3-4 sekunder før du hvelver ut innholdet.

Panna cotta med vanilje og kanel

Dette trenger du for å lage panna cotta med vanilje og kanel tli 6-8 personer
4 dl melk
3 dl kremfløte
1 kanelstang
1 vaniljestang
3 eggeplommer
75 g sukker
3 gelatinark
bringebær til pynt

Ha melken og fløten i en kasserolle sammen med kanelstangen og vaniljestangen. Vaniljestangen deler du i to på langs og skraper ut frøene fra først. Tilsett både frøene og stangen. La melkeblandingen komme akkurat opp til kokepunktet. Ta det så av varmen og la det stå i 1 time slik at smakene kommer fram. Fjern så kanel- og vaniljestengene. Kok opp blandingen igjen.

Pisk sammen eggeplommene og sukkeret i en bolle til det begynner å tykne. Hell den kokevarme melkeblandingen over og rør det sammen før du heller det tilbake i kasserollen. Sett det over forholdsvis svak varme og rør rundt til deg begynner å tykne. Det er passe tykt når den dekker baksiden av en skje.

Mens du gjør dette, bløtlegger du samtidig gelatinarkene i kaldt vann i ca. 5 minutter.

Når vaniljekremen er ferdig, tar du kjelen av varmen, klemmer vannet ut av gelatinarkene og rører dem inn i vaniljekremen.

Helles over i passende kopper eller dessertskåler. Sett formene i kjøleskapet i minst 4 timer. Gjerne over natta.

Dypp skålene i en bolle med kokende vann i noen sekunder før du hvelver pannacottaen ut av skålene og over på passende asjetter.

Panna cotta med vanilje og kanel

Kos deg!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon