Deilig potetsalat med masse godt!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Deilig potetsalat med masse godt!

Er ikke dette en morsom potetsalat? Alle de ulike ingrediensene er pent plassert i hver sin bunke på serveringsfatet, så kan alle plukke og mikse som de vil!

Her er det både ost, valnøtter, tomater, vårløk, sprøstekt bacon og poteter, selvfølgelig.

Deilig potetsalat med alskens godsaker!

Dette trenger du for å lage potetsalat med bacon og avokado
650 g nypoteter
3/4 dl olivenolje
1 1/2 ss hvitvinseddik
ca. 1 ts Maldonsalt
nykvernet pepper
50 g valnøtter
120–150 g bacon
4–5 små vårløk
2 tomater
1 stor avokado
saft av 1/2 lime
100 g Jarlsberg
50 g parmesan
50 g blandet grønn salat

Kok potetene møre i godt saltet vann, 15–18 minutter. Pass på at de ikke koker i stykker. Du kan gjerne koke de halvveis ferdige, skru av varmen og la de ligge i vannet til de er gjennomkokte. Tar noen minutter lenger tid, men er mer skånsom. Hell av vannet og la dem avkjøles litt før du deler dem i passe store terninger.

Bland sammen olivenoljen, vineddiken, salt og pepper. Smak deg fram til en passe krydret smak. Hell det over potetene. Så langt kan du godt gjøre dagen før servering av salaten. Da rekker potetene å trekke til seg veldig mye av den gode smaken fra dressingen.

Rist valnøttene på medium varme i en tørr stekepanne til de blir brunflekkete. Legg dem til side. Del baconskivene i små stykker og stek dem gyllenbrune på medium varme i panna. Er det lite fett på baconet, er det lurt å bruke litt olje til stekingen. Legg bitene over på et fat kledd med kjøkkenpapir og la fettet renne av.

Skjær vårløken i ringer og tomatene i terninger. Del avokadoen i to og fjern steinen. Før en skje inn mellom skallet og kjøttet for å løfte kjøttet ut. Del det så i terninger. Klem over sitronsaften slik at kjøttet ikke blir brunt.

Skjær Jarlsbergen i tynne staver og riv parmesanen på den grove siden av rivjernet. Vask salaten godt og tørk den. Legg salaten rundt kanten på et serveringsfat og fordel resten av ingrediensene i striper på fatet.

 

4 kommentarer til “Deilig potetsalat med masse godt!”

  1. wow griselekkert….men noen av de andre variantene med sykt mye forskjellig merkelig krydder fjas kan EG styre meg unna…eg liker enklere potetsalater enten med litt majones og rømme og eller vinagrette;))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon