Blåmuggostfylte butterdeigstrekanter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Blåmuggostfylte butterdeigstrekanter

Husker du jeg skrev om MiG Tautra tidligere i sommer? Da jeg lagde fylt ribberull med ovnsbakte poteter og pesto til 300 stykker! Mens jeg sto på kjøkkenet hele lørdagen og forberedte søndagens middag, gikk jeg på matjakt i kjølerommet. Rått svinekjøtt kunne jeg ikke spise og niste hadde jeg ikke med meg. Men, inni kjølerommet fant jeg rester av muggostfylte butterdeigstrekanter med en aprikossaus til! De var så gode at jeg lagde min egen versjon så snart jeg hadde kommet meg hjem igjen.

Her er oppskriften! Må prøves for dette er skikkelig snacksemat!

Blåmuggostfylte butterdeigstrekanter

Til 12 trekanter

Butterdeigstrekantene
1 pk butterdeig – 250 gram
litt hvetemel til utkjevling
100 g blåmuggost – gjerne litt sterk
1 egg
8–10 valnøtter

Tomat- og aprikosmarmeladen
100 g tørkede aprikoser
1 rødløk
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 rød chili
1 1/2 dl ketsjup
2 ss appelsinmarmelade
2 ss vineddik
2 ss lyst brunt sukker
1/2 ts salt
nykvernet pepper

Legg butterdeigplatene til tining før du starter med marmeladen. Del hver av aprikosene i 4 og ha dem i en bolle. Hell over nok kokende vann til at det dekker. Finhakk rødløken og hvitløkfeddet og ha det i en liten kasserolle sammen med olivenoljen og finhakket chili, med eller uten frø. La det surre i noen minutter til løken har blitt blank.

Hell ut vannet som aprikosene ligger i og ha aprikosene i kasserollen. Ha i resten av ingrediensene og la det småkoke i ca. 30 minutter til det har blitt tykt.

Mos det til en helt glatt saus med en stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper. Denne sausen kan serveres både varm og romtemperert, og den passer også godt til både grillet kjøtt og fisk. Dette er en rikelig porsjon med saus.

Blåmuggostfylte butterdeigstrekanter

Sett stekeovnen på 225 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Dryss litt hvetemel på kjøkkenbenken og legg butterdeigsplatene oppå. Legg alle platene oppå hverandre. Kjevle dem ut til en firkant på ca. 40 x 30 cm. Del opp slik at du får 12 kvadratiske ruter.

Del osten i biter og plasser på hver av butterdeigsfirkantene. Pisk sammen egget og pensle rundt kantene. Brett butterdeigen slik at du får trekanter. Klem sammen kantene. Pensle med egg og dryss over hakkede valnøtter. Stekes midt i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Blåmuggostfylte butterdeigstrekanter

 

 

 

 

3 kommentarer til “Blåmuggostfylte butterdeigstrekanter”

    • Ja, du kan gjøre det, men de blir ikke like fine da. De vil bli litt slappere i formen. Men, du kan lage dem ferdig, men ikke steke dem, før du fryser dem ned. Det tåler de bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon