Karamellpudding

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Karamellpudding

Jeg tilhører den delen av befolkningen som er glad i dessertpuddinger. Smakfulle, myke og glatte puddinger kan være en skikkelig slager! Ikke alt for mye på én gang, men sånn akkurat passe en porsjon er topp. Da jeg jobbet som servitør på det lokale hotellet hjemme mens jeg gikk på videregående, spiste jeg veldig mye god dessert. Kjersti, som var sjefen, var viden kjent for sine karamellpuddinger og sherryfromasjer. Svinnet kunne nok til tider være litt stort når noen av oss hjalp til med ryddingen.

Når du lager karamellpudding, synes jeg at du skal koste på deg å bruke skikkelig vaniljestang eller et hjemmelag vaniljesukker med skikkelige vaniljestenger, hvis du har det. Det blir en bedre smak enn når du bruker fabrikkversjonen. Så enkelt er det. Jeg synes dessuten at de små svarte vaniljeprikkene er dekorative og fine også.

Karamellpudding kan være en fin dessert å lage til julaften eller en av de andre festdagene i jula. Og, hvis du aldri har lagd det før, kan det være greit å prøve det en gang først. Så finner du litt ut hvor lang steketiden skal være med den formen som du bruker og ut i fra stekeovnen du har. Prøv denne oppskriften. Den er god og den er lett å lage. For det å lage karamellpudding er enklere enn mange frykter.

Karamellpudding

Dette trenger du for å lage karamellpudding til en form på 1,5 liter
1 vaniljestang
6 dl h-melk
3 dl kremfløte
2 1/2 dl sukker
6 egg

Del vaniljestangen i to på langs og bruk en teskje til å skrape ut frøene. Ha både frø og stangen i en kasserolle sammen med melk, fløte og 1 dl av sukkeret. Kok opp og sett den så til avkjøling. Ha resten av sukkeret i en stekepanne og varm det opp på svak varme til det blir flytende karamell. Pass på at det ikke brenner seg, det skjer lett når sukkeret først begynner å smelte. Hell den flytende karamellen over i brødforma og rull litt på den slik at hele bunnen blir dekt av karamellen.

Pisk eggene lett sammen i en bolle. Når melk- og fløteblandingen er kald, heller du eggene oppi og rører det sammen. Sil det så over i brødformen. Sett brødformen i en langpanne og hell vann opp til 1/3 av formen. Stek karamellpuddingen litt nedenfor midten av ovnen til den har stivnet. Avkjøl.

Karamellpudding kan med fordel lages dagen før den skal serveres. Da får den satt seg skikkelig.

 

 

9 kommentarer til “Karamellpudding”

  • Hei!
   Jeg skriver i teksten at jeg steker min på 100 grader, mens noen går helt opp til 125 grader. Høyere enn det bør man ikke gå. Men min fremgangsmåte er altså beregnet ut fra en steketemperatur på 100 grader. 🙂

 1. Denne karamellpuddingen smakte strålende så jeg takker for flott oppskrift.
  Men den ble veldig løs så jeg måtte legge den litt i fryseren for å kunne servere den.
  Hva kan jeg ha gjort feil?

  • Hei, hei!
   Så bra at smaken ble god!
   Jeg tipper på at du skulle ha stekt den litt lenger. Steketiden kan varierer litt ut i fra hva slags form du bruker – hvor mye varme formen leder – og litt uyt i fra hvordan stekeovnen er. Neste gang ville jeg prøvd litt lenger steketid. Den skal være litt «dissete» i konsistensen når du tar den ut, men skal føles forholdsvis fast.
   Lykke til neste gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon