Mørke, hjemmelagde sjokoladetøfler er både knallgodt å spise og veldig enkelt å lage!

Tidligere i høst hadde jeg besøk av Elin Vatnar Nilsen, som driver bakebloggen Krem.no og da lagde vi disse herlighetene av noen sjokoladetrøfler. Det var Elins oppskrift vi brukte som utgangspunkt, og så brukte vi noen frysetørrede bringebær som jeg hadde liggende til den ene varianten og en liten skvett Contreau til den andre. Du kan bruke annen appelsinlikør om du har det stående også. Og, skulle du ikke ha frysetørrede bringebær – som det ikke er enkelt å finne i butikken, men som jeg bruker å kjøpe på Meny i Sarpsborg – kan du bare rulle bringebærvarianten i kakao også.

Jeg kan garantere deg at det blir godt samme hva.

Både Elin og jeg er skjønt enige om at det er lurt å lage trøflene forholdsvis små, så kan man heller forsyne seg med to eller tre.

 

Sjokoladetrøfler med Contreau

ca 50 trøfler

1 dl kremfløte
125 g mørk sjokolade, 70 %
125 g vanlig kokesjokolade
2 korker Contreau (korken fra flasken)
2-3 ss bakekakao

 

Sjokoladetrøfler med bringebær

ca. 50 trøfler

150 g frosne bringebær
1 dl kremfløte
125 g mørk sjokolade, 70 %
125 g vanlig kokesjokolade
15-20 g frysetørrede bringebær (se bilde for å se hvilke bringbær jeg mener)

Om du ikke får tak i frysetørrede bringebær, kan du rulle bringebærvarianten også i kakao.

Ha bringebærene i en liten kasserolle og gi dem et oppkok. Sil dem så over i en bolle. Du trenger ¼ dl med ren bringebærsaft til trøflene.

For begge variantene koker du opp fløten, hakker opp sjokoladen og har den i en bolle. Hell over den kokende fløten og la sjokoladen smelte. Rør det forsiktig sammen. Rør så inn Contreau eller bringebærsaften. Sett bollene i kjøleskapet til avkjøling.

Vil du at det skal gå litt fortere, heller du sjokoladen på en tallerken og setter den i fryseboksen i 15-20 minutter.

Ha kakao i en skål.

Bruker du frysetørrede bringebær, har du dem i en matprosessor og kjører dem til de blir helt smulete. Ha det så over i en skål.

Det er klinete å lage trøflene, så jeg liker å bruke engangshansker. Bruk en teskje å ta ut en liten sjokolademasse. Form den til en kule og ha kulen i enten kakaoen eller bringebærene. Rull dem i massen sånn at de blir helt dekt.

Oppbevar trøflene kjølig, men ta dem ut og la dem bli romtempererte før servering.

Damene in action 🙂

Elin har akkurat shinet opp bloggen sin! Sjekk den gjerne ut – klikk deg inn her!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *