Dette er rett og slett en skikkelig heftig form med søt, mektig og rett og slett veldig god sjokoladefugde med hasselnøtter, tørkede tranebær og rosiner i.

Perfekt å spise en bit (eller to) til kaffen, og jeg synes også det er helt strålende å pakke noen biter i cellofan å ha med som en vertinnegave.

Jeg bruker både hasselnøtter, rosiner og tørkede tranebær i fugden. Er veldig svak for fruktnøtt-sjokolade, og dette blir fugdeutgaven av den.

I fudgen bruker jeg Vikingmelk. Det er usøtet, kondenser melk som du får kjøpt i stort sett alle dagligvarebutikker.

Sjokoladefudge

Oppskrift påsjokoladefudge med nøtter, rosiner og tørkede tranebær
passer til en form på ca. 30 x 20 cm

200 melkesjokolade
150 g mørk sjokolade
175 g smør
2 dl Vikingmelk
500 g sukker
200 g marshmallows
100 g hasselnøtter
50 g rosiner
50 g tranebær

Kle en form på ca. 30 x 20 med bakepapir.

Hakk opp begge typene med sjokolade og sett dem til side. Smelt smøret i en ganske stor kasserolle. Ha i Vikingmelken og sukkeret og kok opp. La det fosskoke i 3 minutter.

Ta kasserollen av varmen og ha i både sjokoladen og marshmallowsen. Rør godt til alt er smeltet sammen. Det føles som en enorm mengde marshmallows, og er du litt lik meg, vil du tenke at dette aldri kommer til å smelte skikkelig, men det gjør det!

Rør inn 75 gram av hasselnøttene samt rosinene og tranebærene. Hell det rett over i en bakepapirkeldde formen. Dryss over resten av hasselnøttene og trykk dem lett ned i sjokolademassen.

La formen stå på benken til fudgen har blitt avkjølt. Så kan du sette det inn i kjøleskapet i noen timer.

Skjær fugden opp i små stykker.

Sjokoladefudge SjokoladefudgeSjokoladefudge

 

Dette blogginnlegget er skrevet i samarbeid med Viking. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *