Fantastisk gode makroner

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fantastisk gode makroner

Jeg elsker makroner! Og jeg er helt garantert sikker på at jeg ikke er alene! Det er ikke uten grunn at makroner har blitt den nye hypertrenden på kakefronten. Kombinasjonen av sprøhet og seighet, mykt fyll og gode smaker er perfekt! Så enkelt er det med den saken.

Jeg vet også at mange tror det er vanskelig å lage makroner og har latt seg fortelle fra reklamen at du må ha spesialmatter å steke dem på og greier. Det trenger du ikke! Ikke er det vanskelig heller. Du må mare følge et par riktig så viktige regler.

1. Når du rører sammen ingrediensene – etter å ha pisket eggehvitene og litt sukker – må du bruke store bevegelser slik at du beholder så mye luft som mulig i røra.
2. Makronene må hvile MINST 30 minutter etter at du har sprøytet dem ut på bakepapiret, før du steker dem. Det må ha dannet seg en fast skorpe på toppen før steking.
3. Stek maks to brett av gangen.

Og husk at det samme regelen gjelder for makronbaking som for alt annet. Skulle du mislykket ved første forsøk, er det bare å prøve igjen! Her har jeg lagd sjokolademakroner med hasselnøtter.

Lykke til!

Fantastisk gode makroner

Dette trenger du for å lage 40 enkle eller 20 doble makroner
Makronene
3 egghviter fra medium store egg
bitte litt salt
40 g finkornet sukker
100 g hasselnøtter
200 g melis
2 ts kakao

Sjokoladefyll
100 g mørk sjokolade
15 g delfiafett

Kle 2 stekebrett med bakepapir og sett stekeovnen på 170 grader varmluft

Ha eggehvitene og noen saltkorn i en gullende ren miksebolle og pisk til eggehvitene har blitt stive. Tilsett sukkeret i en tynn stråle mens mikseren går hele tiden.

Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til det blir helt finsmulete. Du kan gjerne også bruke en kvern hvis du har det. Bland det sammen med melisen og kakaoen. Bruk en visp til å røre slik at du er sikker på at du får ut eventuelle melisklumper.

Fold melis- og nøtteblandingen inn i de piskede eggehvitene med lette og luftige bevegelser. Vær bestemt når du arbeider det inn.

Hell røren over i en sprøytepose og klipp et lite hull i tuppen. Lag knapper på 4 cm i diameter av røren på stekebrettet. La det være plass mellom hver. Kakk brettet i benken en gang eller to for å slå ut luft av makronene før du setter brettet til side i minst 30 minutter slik at massen får en litt tørr skorpe.

Jeg steker mine makroner i 12 minutter. Da er de faste og kjennes helt lette ut når jeg tar i dem. TIden kan variere litt fra stekeovn til stekeovn, så her må du rett og slett prøve deg litt fram. La makronene avkjøles litt på stekebrettet før du løfter dem over på en bakerist og lar dem avkjøles helt der.

Sjokoladefyllet lager du ved å smelte sammen sjokoladen og fettet enten i mikrobølgeovn eller over vannbad. Rør det sammen. La det avkjøles til det blir en tykk krem. Det tar sin tid, så du kan gjøre det samtidig som du steker makronene.

Når makronene er kalde og kremen tykk, plasserer du en teskje med sjokoladekrem på en makron og klemmer den sammen med enda en makron.

Spis og kos deg!

Med sjokoladefyll, holder makronene seg i noen dager. De kan også fryses. Du kan også fryse makronene før du har i fyllet.

Fantastisk gode makroner

5 kommentarer til “Fantastisk gode makroner”

  1. Hva mener du med en enkel makron? Er en dobbel makron sånn som de på bildene? Kan man ha sjokolade oppå en enkel makron ?

  2. Hei Ane Marte. Det du ser bilde av, er en dobbel makron. Nei, det blir ikke helt det samme å ha sjokolade på en enkel, så en dobbel er best. Det er ikke sikkert at det egentlig heter dobbel, men jeg kalte det det.
    God bakst 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon