Troikakonfekt

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Troikakonfekt

Endelig er den her, oppskriften som jeg viste bilde av for riktig lenge siden, og som mange har etterspurt. Og det er jo igrunn ikke rart, for får ikke du også lyst til å smake når du ser dette bildet:

Troikakonfekt

Det får iallfall jeg! Jeg kaller det konfekt, og ikke kake, fordi det er jo ingen avansert kokkekunst som står bak disse godsakene, kun litt smelting, kjevling og røring. Enkelt som bare det!

Du vet at veien til nytelse er riktig så kort når du ser dette trespannet; nugatsjokolade, marsipan og gele mellom hvert sitt lag smeltet mørk sjokolade. Visste du forresten at Troikasjokoladen har blitt produsert her til lands helt siden 1930-tallet. Nå kan du lage konfektversjonen selv!

Troikakonfekt     Troikakonfekt

Dette trenger du for å lage 20 biter troikakonfekt

300 g mørk sjokolade
1 pk bringebærgele
2 ½ dl kokende vann
1 ss hvetemel
100 g bløt nugatsjokolade (du finner den ved siden av kokesjokoladen i butikken)
100 g marsipan, gjerne hvit figurmarsipan

Kle en form på 14 x 14 cm med plastfolie. Har du ikke en form i den størrelsen, kan du bygge ”lettvegger” i aluminiumsfolie. Det fungerer fint.

Smelt halvparten av sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Å smelte med vannbad betyr at du koker opp vann i en kasserolle og setter en bolle med sjokoladen i på toppen av kasserollen. Bollen skal ikke nå ned til det kokende vannet. Rør rundt til sjokoladen har smeltet. Fordel den smeltede sjokoladen utover forma. Sett den i kjøleskapet en liten stund til sjokoladen har stivnet.

Rør ut geleen i det kokende vannet og sett den til avkjøling. Så snart den er avkjølt, og før den begynner å stivne, heller du den over sjokoladen i formen. Sett formen tilbake i kjøleskapet.

Klipp opp to vanlige brødposer og legg den ene på kjøkkenbenken. Dryss over et helt tynt lag med hvetemel. Legg på nugatsjokoladen, et tynt lag med mel og så den andre brødposen over der. Kjevle ut sjokoladen til den blir like stor som forma. Legg den over geleen. Gjenta den samme prosessen med marsipanen.

Til slutt smelter du resten av sjokoladen og fordeler over marsipanen. Når sjokoladen har stivnet, løfter du opp hele troikaen fra formen og deler den i 20 konfektbiter.

Disse bitene holder seg godt i kjøleskapet i 2 uker. Ta dem ut og la de bli romtempererte før spising.

Troikakonfekt

 

15 kommentarer til “Troikakonfekt”

  1. Hei, skal lage denne til helgen. Har du noen tips til hvor jeg kan finne nuogattsjokolade? Ingen i rakkestad har, heller ikke meny i Askim!?

  2. Litt usikker på det, Iselin. Jeg tror jeg har kjøpt på Kiwi, men er jammen ikke sikker. Merkelig at de ikke hadde på Meny i Askim. Hm… Kanskje de har hatt større utvalg på høsten/før jul?
    Spørs om du må klare deg uten da. Beklager, men jeg kan ikke gi deg bedre svar.
    Det er forresten mulig at jeg har kjøpt mine på Nordby. Jeg bruker bestandig å hamstre inn alt mulig rart, som jeg vanligvis ikke finner i butikkene heromkring, når jeg er der.

  3. Hei:) Disse er veldig gode, men det er vanskelig å få til nugaten for den smelter fort og klistrer seg fast til plasten. Har i dag lagt denne konfekten med appelsingele, og når jeg skulle ha på nugaten smeltet jeg den over vannbad før jeg helte den over geleen. Jeg lot den kjølne litt før jeg helte den over. Nå er jeg spent på resultatet 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon