Sjokoladenisser med jordbærlue

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sjokoladenisser med jordbærlue

Er ikke disse sjokoladenissene søte? Det synes iallfall jeg! Både i smak og av utseende. Jeg skal definitivt ikke ta æren for å ha funnet opp det å lage nisser av sjokoladekake, krem og jordbær, men lager mer enn gjerne min versjon. Jeg tenker disse er perfekte å servere til dessert eller ha på kakebordet nå i julen.

Har du en favorittsjokoladekakeoppskrift, kan du selvfølgelig bruke den. Det kan nok være lurt å bruke en brownieoppskrift ettersom brownie er lavere og mer kompakt enn en vanlig norsk sjokoladelangpannekake. Jeg bruker brownieoppskriften som jeg fikk av min venninne Kristin for en mannsalder siden.

Brownien du får til overs, er fin å fryse ned.

Til sjokoladenissene serverer jeg en veldig god jordbærsaus. Den er til overmål den enkleste sausen å lage! Jeg bruker bestandig samme saus når jeg serverer riskrem.

Sjokoladenisser med jordbærlue

Oppskrift på sjokoladenisser med jordbærlue

Brownie
300 g mørk sjokolade
300 g smør
5 egg
425 g brunt sukker
200 g hvetemel
2 ½ ts vaniljesukker

Pynt
kremfløte
jordbær

Jordbærsaus
1 dl vann
100 g sukker
400 g jordbær, tint fra frossen pakke

Sett stekeovnen på 200 grader og kle en langpanne med bakepapir.

Del opp sjokoladen i mindre biter og smelt den sammen med smøret over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland hvetemel og vaniljesukker. Ha den smeltede sjokolade- og smørblandingen oppi den ferdige eggedosisen. Sikt inn hvetemelet og vaniljesukkeret, og rør det sammen med en sleiv. Hell røren over i langpannen.

Stek kaken på nederste rille i ca. 25 minutter. Den er ferdig når du har fått en fast stekeskorpe. La den avkjøles på en bakerist.

Kok opp vann og sukker til sausen og la det koke i 3 minutter. Ha det i en matprosessor sammen med bærene og kjør rundt til bærene er helt most.

Stikk ut små rundinger av kaken.

Pisk rem av fløten og fordel på hvert stykke før du setter et jordbær på toppen. Pynt med en liten kremdott på toppen.

 

Jeg er nominert i klassen Årets Matblogger i årets Vixen Blogawards. Nå er det bare noen få dager igjen å stemme på! Jeg blir veldig glad hvis du har lyst til å stemme på meg! (Du kan stemme hver 12 time) Klikk deg inn her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon