Hjemmelagd brødpudding!
Dette er nærmest en genial dessert! Helt minimalt med arbeid å lage og bestandig veldig positivt mottatt! Og da er vi fornøyde, ikke sant!
Det har seg sånn at puddingen blir bedre om loffen du bruker har rukket å bli litt tørr, så dette er en genial måte å bruke opp tørt brød på. For når den er litt tørr, vil den trekke til seg enda mer av eggestanden, eller vanilje- og egg-melken, om du vil.
Brødpudding har noe deilig nostalgisk bestemoraktig over seg.
Dette trenger du for å å lage brødpudding som dessert til 4 personer
50 g romtemperert smør
6 tynne skiver loff
2 egg
1 ½ dl kremfløte
2 ¼ dl melk
40 g sukker
1 ts vaniljesukker
litt melis som dryss
Sett stekeovnen på 160 grader og smør en liten ildfast form med ca. halvparten av smøret. Kok opp ca. 1 ½ liter vann og finn fram en langpanne.
Resten av smøret fordeler du på den ene siden av loffskivene. Del så loffskivene i to og fordel dem nedi formen.
Pisk lett sammen resten av ingrediensene og hell dem over loffskivene. Vær påpasselig slik at du får helt godt over alle loffskivene. Dypp skivene litt nedi formen.
Sett formen over i langpannen og hell i nok kokende vann til at det går halvveis opp på formen med brødpuddingen i. Sett pannen midt i stekeovnen og stek i ca. 40 minutter. Steketiden vil avhenge litt av hva slags form du bruker, så det kan være at puddingen er ferdig etter 35 minutter.
Jeg liker brødpuddingen min best når den har noen godt gyllenbrune skorper på toppen, så når den er fast og satt, setter jeg på grillelementet noen minutter.
La brødpuddingen avkjøles litt før servering.
Kos deg!