Bakte epler med pekannøtter og karamellsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bakte epler med pekannøtter og karamellsaus

Det er egentlig ikke så mye mer å si om denne desserten enn: «Se på bildene, så skjønner du hvordan det smaker!»

Dette er altså så utrolig godt! Lekende lett å lage er det også.

Jeg bruker en gammel jernstekepanne som jeg steker i – den tåler nemlig fint å bli satt inn i stekeovnen. Det går like bra å bruke en vanlig ildfast form.

bakte epler

Oppskrift på stekte epler med pekannøtter og karamellsaus 
til 4 personer

4 syrlige epler
75 g mykt smør
75 g mykt brunt sukker
50 g pekannøtter

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skjær av bunnen på eplene slik at de står støtt. Skjær så av toppen på dem og grav ut kjernehusene. Det er fint om du greier å la det være tett nederst i eple, slik at fyllet ikke renner ut under stekingen.

Rør sammen smør og sukker og hakk opp nøttene. Fordel mesteparten av dette oppi eplene. Legg på eplelokkene igjen og legg resten av fyllet oppå lokket.

Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 25 minutter, til eplene er myke.

Server gjerne god vaniljeis til eplene.

bakte epler med karamellsaus og pekannøtter

bakte epler med pekannøtter

stekte epler med pekannøtter

Kos deg!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon