Karamellpudding med søt kondensert melk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer

Porsjoner: 1

Karamellpudding med søt kondensert melk

Det er tid for karamellpudding, folkens! Silkemyk karamellpudding med masse god karamellsaus og en raus skje pisket krem! NAM!

Karamellpudding er en av de store klassiske dessertene til alle livets festdager.

Jeg vet det er mange som ikke tørr å prøve seg på å lage karamellpudding fordi de tror at det er veldig vanskelig. Det er det ikke! Det er egentlig ganske så enkelt, men det er to ting du må passe på: Ikke rør i sukkeret når du smelter sukkeret til karamellsausen, da vil det sukre seg og bli kornete. Og, ikke bruk for sterk varme når du steker karamellpuddingen. Da får du det vi kaller piper i puddingen – det er hull som går innover i karamelpuddingen, og de vil vi ikke ha.

I denne versjonen bruker jeg søt kondenserte melk i karamellpuddingen og da går det nærmest ikke an å få det enklere. Du bare pisker lett sammen eggene, helmelk, den søte kondenserte melken og godt vaniljesukker fra Tørsleffs og siler det over i brødformen som du steker karamellpuddingen i.

Ingredienser

Karamellpuddingen
125 g sukker
6 egg
6 dl h-melk
1 boks søt kondensert melk
3 ts tørsleffs vaniljesukker

Til servering
3 dl kremfløte
1 ts tørsleffs vaniljesukker

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 125 grader varmluft og finn frem en brødform på 1 ½ liter. Kok opp vann så du har det klart til vannbad.

Varm sukkeret i en kjele eller stekepanne og la det småkoke til det blir gyllenbrunt. Ikke rør i det, da blir det kornete, men pass på sånn at det ikke brenner seg. Når karamellen først blir brun, går den fort over til å bli svart. Du kan rulle litt på kasserollen innimellom.

Hell karamellen over i brødformen og fordel den utover bunnen. Vær forsiktig for dette er veldig varmt.

Pisk sammen resten av ingrediensene i en bolle. Jeg bruker stavmikseren til å blande det sammen. Sil væsken over i brødformen.

Sett brødformen i en ildfast form eller langpanne og  sett den midt i stekeovnen. Hell det kokende vannet i langpannen. Det skal gå ca. halvparten oppover brødformen.

Stek karamellpuddingen et sted mellom 1 time og 50 minutter og 2 timer.. Steketiden vil avhenge av hva slags form du bruker og hvor mye den leder varme, men puddingen er ferdig når den ser ganske så fast ut, men fremdeles er litt skjelvende i midten. Den vil tykne til en del når den står til avkjøling.

Ta formen ut av stekeovnen og la den avkjøles på en bakerist til den er kald nok til å sette i kjøleskapet. La den stå i minst 4 timer, men gjerne over natten. Karamellpuddingen kan også lages 2-3 dager før servering.

Ved servering skjærer du forsiktig en kniv langs kantene på brødformen, legger et fat over formen og snur det fort rundt. Dersom karamellpuddingen ikke løsner med en gang, bruker jeg å legge en klut som jeg først bløter i varmt vann, over formen. Da ramler den ut.

Pisk kremfløten og vaniljesukkeret til en luftig krem og fordel over karamellpuddingen ved servering.

4 kommentarer til “Karamellpudding med søt kondensert melk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon