Kjempegod bringebærfromasj med friske frukter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjempegod bringebærfromasj med friske frukter

Jeg vet ikke om dette egentlig kan defineres inn i kakekategorien eller om det egentlig hører mest hjemme i dessertland. Når det kommer til stykke er det ikke så veldig nøye, for søtt og godt er det samme hvilke kategorisering som legges til grunn. Den er perfekt å servere når du skal ha familieselskap med både barn og voksne. Frukten og sjokoladen gjør den søt, og bringebærgeleen gjør den frisk i smaken. Jeg liker dessuten veldig godt frukt- og sjokoladeklumpene som dukker opp som små bomber inni munnen.

Oppskriften har jeg fått av min barndomsvenninne Christina. Prøv den du også!

Kjempegod bringebærfromasj med friske frukter

Dette trenger du for å lage bringebærgelefromasj med friske frukter
2 ½ dl god bringebærsaft, ublandet
2 ½ dl vann
1 pk bringebærgele
2 appelsiner
2 epler
30 stenfrie druer
½ l fløte
200 g sjokoladechips

Kaken må stivne i 3–4 timer før servering. Kan gjerne lages dagen i forveien.
Finn fram en stor bolle eller fat.

Kok opp vann og bringebærsaft og bland det ut med gelepulveret. Hell det over i en vid bolle og sett det til avkjøling i kjøleskapet. Du skal jobbe videre med den akkurat i det geleen holder på å stivne.

I mellomtiden skjærer du opp frukten i biter på ca. 1×1 cm og deler druene to. Har du annen frukt liggende, kan du gjerne bruke det. Banan er for eksempel veldig godt å ha med. Så pisker du kremen. Det å piske krem er en enkel affære, men mange gjør den feilen at de pisker kremen for lenge. Du må ikke sette i gang miksmasteren og så gå deg en tur. Stå og pass på hele tiden. Kremen er ferdigpisket når den begynner å tykne. Kan du sette en sleiv nedi og den står oppreist av seg selv, er kremen ferdig.

Bland inn den halvstive geleen i kremen og rør til du har fått en jevn og glatt masse. Ha i fruktbitene og mesteparten av sjokoladechipsene. Gjem litt til pynt. Jeg bruker en blanding av hvite, lys brune og mørke brune sjokoladechips. Men her kan du også hakke opp firkløver eller annen sjokolade, hvis du heller vil det. Slå alt over i en fin serveringsbolle og sett det i kjøleskapet til det stivner. Det tar 3–4 timer. Du kan gjerne lage denne kaken dagen før den skal serveres.

Pynt med resten av sjokoladen.

 

 

9 kommentarer til “Kjempegod bringebærfromasj med friske frukter”

  1. Høres veldig god ut! Men – hva er sjokoladechips? Potetgull med sjokoladeutenpå (smash?), eller bare forskjellig sjokolade?

    • Sjokoladechips er nærmest små sjokoladedrops. Jeg tror faktisk at du får kjøpt mørke sjokoladechips eller -drops på Rema 1000. Det helt store utvalget må du nok i velassorterte dagligvarebutikker for å finne.
      Jeg bruker ofte bare vanlig blokksjokolade som jeg hakker opp.

  2. Dette så virkelig godt ut! Denne må jeg prøve, men jeg lurte også på dette med sjokoladechips…..

  3. Jeg bare lurte på om ikke eplene, eller evt bananene blir brune hvis kaken blir lagd dagen før den skal serveres? Har veldig lyst til å prøve denne til dessert i vår lille gourmetklubb 🙂

  4. Så lenge som de er blandet inn i desserten, skal det gå bra, Monica. Merker det er veldig lenge siden jeg lagde den sist selv. Må prøves snart igjen 🙂

  5. Lagde denne i helga. Innertier!! Frisk og god og fin balanse mellom søtt og syrlig! Denne blir lagd flere ganger her i huset! Takk for fin oppskrift ❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon