Rullekake med eplemos og krem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Porsjoner: 1

Rullekake med eplemos og krem

Jeg husker fremdeles reaksjonen til husets nå 19-åring, da han spiste rullekake første gang! Hjemme hos oss er både mann og barn ganske vante med å måtte vente med å smake på både kaker og mat til den har blitt behørlig fotografert, og det var det som var planen med den aktuelle rullekaken også! Den var lagt på et fint fat og ventet bare på at fotografen skulle bli klar.

Poden hadde ikke fått med seg den kommende fotoshooten, så han tok seg et stykke, ble forelsket, tok et nytt, spiste og tok et nytt….. Du skjønner tegningen 😉

Heldigvis er rullekake så kjapt å lage at fotoshooten kunne bare utsettes litt mens en ny versjon med laget!

Dagens versjon har annet fyll enn den overnevnte rullekaken, men samme grunnoppskrift er brukt! Like god og enkel som alltid!

God baking til deg!

Ingredienser

Sukkerbrødet
4 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss sukker til dryss

Fyllet
100 g pistasjnøtter
3 dl kremfløte
3 dl eplemos

Slik gjør du

SE HER! – HVORDAN LAGE EPLEMOS!

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Visp en luftig eggedosis av eggene og sukkeret. La miksmasteren gå på full styrke i 5-6 minutter. I mellomtiden blander du hvetemelet og bakepulveret som du så sikter inn i eggedosisen. Bruk en slikkepott til å røre inn det tørre. Fordi vi ikke ønsker å ha like mye luft i en rullekakerøre som en sukkerbrødrøre, setter du bollen tilbake i miksmasteren og lar den gå noen runder slik at litt av lufta blir mikset ut av røra.

Hell røra over på bakepapiret og bruk en slikkepott til å fordele den jevnt utover. Stek den på midterste rille i 8-10 minutter. Du vet bunnen er ferdig når den akkurat har rukket å bli fast og har satt seg.

Legg et rent kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken og strø de to spiseskjeene sukkeret over. Hvelv den ferdigstekte rullekaka over, dra forsiktig av bakepapiret og legg en kald langpanne over mens kaka avkjøles. På denne måten holder den seg myk.

For å få ekstra grønne pistasjnøtter, skålder jeg dem for å fjerne det tynne skallet som litter på utsiden. Ha pistasjnøttene i en bolle og hell over nok kokende vann til at det dekker. La dem ligge i noen minutter, til du kjenner at skallet begynner å løsne. Hell av vannet og gni av skallet. Så kan du grovhakke dem.

Pisk en luftig krem av fløten.

Fordel ca. 2 dl av eplemosen utover sukkerbrødet før du fordeler 2/3 av kremen over syltetøyet og drysser 2/3 av pistasjnøttene over der.

Rull sukkerbrødet sammen til en rullekake. Bruk kjøkkenkluten, som det ligger på, til hjelp.

Legg rullekaken forsiktig over på et serveringsfat. Fordel resten av kremen, syltetøyet og pistasjnøttene over like før servering.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon