Lys, søt og god sjokolademousse som smaksmessig passer for både små og store. Etter min mening er sjokolademousse perfekt å servere når man har lyst til å unne seg noe herlig godt. Det er dessuten en kjekk dessert dersom man skal ha selskap og ønsker å lage desserten ferdig dagen før, for du kan gjerne lage moussen ferdig i god tid. Den piskede kremfløten på toppen, ser fines ut når den piskes opp samme dag som servering.

Denne oppskriften passer til 8-10 små porsjonsglass. Du kan også ha moussen i en stor serveringsbolle.

Lys sjokolademousse med krem og bær

8-10 porsjoner

100 g melkesjokolade
100 g mørk sjokolade, ca. 55 % kakao
1 dl H-melk
1 ts pulverkaffe
2 eggeplommer
5 eggehviter
50 g sukker
2 dl kremfløte

Til servering
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
200 g jordbær
200 g blåbær

Hakk opp sjokoladen. Kok opp melken i en kasserolle og ta kjelen av varmen. Ha i pulverkaffen og sjokoladen og rør til all sjokoladen er smeltet.

Rør inn eggeplommene og sett blandingen til side.

Ha eggehvitene i en helt ren piskebolle og pisk til det begynner å dannes hvite topper. Ha i sukkeret i en tynn stråle mens du pisker. Pisk til du har fått en blank og luftig marengs.

Ha den over i en annen bolle før du har kremfløten i piskebollen og pisker den luftig. Rør så inn sjokoladeblandingen i kremen før du vender inn marengsen til slutt. Jeg bruker en slikkepott og store bevegelser når jeg vender det hele sammen, sånn at jeg ikke rører ut luften som jeg akkurat har pisket inn.

Hell moussen enten over i en stor serveringsskål eller fordel den i porsjonsglass. For å få helt rene kanter på glasset, er det da lurt å ha moussen først over i et stort kremmerhus eller en kakepose for så å sprøyte moussen ned i glassene.

Sett moussen i kjøleskapet frem til servering.

Pisk kremfløten og vaniljesukkeret til en luftig krem og fordel over moussen før du avslutter med bærene.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *