Sånn lager du perfekt sjokoladefondant

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sånn lager du perfekt sjokoladefondant

Herlighet, folkens! Sjokoladefondant er sterkt vanedannende! La det være sagt først som sist! Jeg vet mange synes det kan være litt skummelt å servere sjokoladefondant hvis man skal ha selskap, for det er jo et poeng at den skal være fast og fin rundt det hele, og så herlig flytende i midten! Og har du ikke lagd det før, kan det være lurt å steke en prøve før gjestene kommer, så vet du at du har full kontroll etterpå!

Det geniale med fremgangsmåten jeg bruker her, er at du kan gjøre alt klart flere timer før desserten skal serveres. Så er det bare å sette de små formene i stekeovnen og steke fondantene like før desserten skal serveres. Steketidene kan variere noe fra stekeovn til stekeovn, og ut i fra hvilke former du bruker. Og det er nettopp derfor at det kan være lurt å prøvesteke en i forveien.

Jeg setter fondantene mine i fryseren i 2 timer før steking, så setter jeg dem rett derfra og inn i stekeovnen.

Har du ikke små porsjonsformer i porselen eller stentøy, kan du bruke store amerikanske muffinsformer i papir – de har jeg doble bare for å være sikker på at de holder fasongen under stekingen.

I denne oppskriften bruker jeg forholdsvis lys sjokolade, rundt 45 % kakao. Vil du ha litt mørkere fondant, bruker du 70 % sjokolade og tilsetter samtidig 20 gram mer sukker.

sjokoladefondant med lys sjokolade og chili

Oppskrift på sjokoladefondant med lys sjokolade og chili
til 6 personer

100 g smør
100 g sjokolade, 45 % kakao
¼ chili
4 egg
80 g sukker
60 g hvetemel

noen bringebær og litt melis til pynt ved servering

Smør 6 porsjonsformer godt med helt mykt smør. Pass på at du får smurt helt øverst oppe langs kantene også.

Smelt smøret. Hakk opp sjokoladen og chilien og ha i en bolle. Chilien må bli helt finhakket, nærmest most. Hell over det smeltede smøret og rør rundt til sjokoladen har smeltet. Sett det til side.

Ha egg og sukker i en miksebolle og pisk til du får en luftig eggedosis – det tar 5-6 minutter. Pisk inn sjokoladeblandingen.

Sikt inn hvetemelet og vend det inn, det vil si å bruke å slikkepott for å røre/vende det inn, i røren.

Fordel røren i de smurte formene. Pass på at du ikke søler langs kantene. Sett formene i fryseboksen de kommende 2 timene.

Sett stekeovnen på 200 grader og sett inn en stekeplate. 15 minutter før servering, setter du formene i stekeovnen. Jeg steker mine i 12 minutter. Så tar jeg ut formene og lar dem stå i 3-4 minutter før jeg hvelver dem over på serveringsfatet.

Du kan gjerne pynte ferdig fatene på forhånd, så er det bare et lite melisdryss som gjenstår.

sjokoladefondant med lys sjokoladesjokoladefondantsjokoladefondant med chili

 

2 kommentarer til “Sånn lager du perfekt sjokoladefondant”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon