Jeg feirer bursdagen min med en stor bolle sjokoladepopcorn! I uttallige år spiste jeg så mye popcorn at magen til slutt sa stopp! Ingen flere popcornskall på meg, sa den i fra om høyt og tydelig. Abstinensene var store da popcornspisingen måtte opphøre (større enn de var da jeg sluttet å røyke for en generasjon siden), men magen ble bra og livet dertil lykkeligere.

Nå er jeg nede i forholdsvis normale mengder popcorn – hva nå det enn er – og er enda lykkeligere.

Når du vil gjøre litt ekstra stas på popcornet, kan du lage disse klissete, men akk så gode sakene!

Popcorn med sjokoladesaus

Dette trenger du for å lage popcorn med sjokoladesaus
100 g kokesjokolade
50 g smør
1 ss maisolje
1 dl upoppet popcorn
1 ts salt

Smelt sjokoladen og pop popcornet

Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den over et vannbad sammen med smøret. I en annen kasserolle har du i maisoljen, popcornet og salt og setter på lokket. Ha høy temperatur på platen. Pop popcornet.

Når popcornet er ferdig, heller du sjokoladesausen over, setter på kasserollokket igjen og rister det sammen.

Sett fram en stor bunke med servietter, hell popcornet i en fin bolle og server.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Bra innlegg, Marit!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    🙂

  2. der jeg kommer fra lager man popcorn med sukker.
    kan si jeg ble sjokkert og omtrent spyttet ut popcorn når jeg for første gang smakte det i norge ^.^

    mannen elsker salta popcorn, ungen og jeg lager sukkervarianten 😉

    sjokolade skal prøves!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *