Tiramisu i porsjonsglass

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tiramisu i porsjonsglass

Liker du tiramisu? Jeg elsker denne italienske desserten full av mascarponekrem, fingerkjeks og en deilig blanding av kaffe og Marsala.

Vanligvis når jeg lager tiramisu, bruker jeg en stor form hvor jeg legger fingerkjeksene og mascarponekremen lagvis. Her har jeg imidlertid lagd den ferdig i porsjonsgalss. Så er det bare å sette det ut til hver enkelt.

Tiramisu blir aller best når den lages dagen i forveien. Da får smakene virkelig satt seg. Den piskede kremen jeg har på toppen, er imidlertid best når den er nylagd.

Tiramisu i porsjonsglass

Dette trenger du for å lage tiramisu til 4 personer
2–3 dl varm espressokaffe eller annen sterk kaffe
3–4 ss Marsala eller en kaffelikør
5 ss sukker
1 eggeplomme
175 g mascarpone
5 dl kremfløte
½ s tørt espressokaffepulver
1 ts kakaopulver
8–10 fingerkjeks (fås kjøpt ferdig), eller ½  ferdigkjøpt sukkerbrød

Rør sammen kaffe, Marsala og 2 ss av sukkeret. Rør til sukkeret er oppløst. Sett det til avkjøling.

Ha eggeplommen, mascarponen, 3 dl av kremfløten og resten av sukkeret i en miksmaster og pisk til du får en tykk krem. Ha halvparten av kremen i en annen bolle og rør inn 1 ss av den nå kalde kaffeblandingen i tillegg til espresso- og kakaopulveret. Kakaopulveret kan være lurt å sikte inn for å unngå klumper. Bland det godt sammen.

Del fingerkjeksene i 2 eller 3, avhengig av hvor store glass du bruker, og dypp halvparten av dem i kaffeblandingen og legg dem i bunnen av hvert sitt serveringsglass. Fordel mascarponekremen over. Gjenta med resten av fingerkjeksene før du fordeler den mørke mascarponekremen på toppen. Sett det i kjøleskapet frem til servering.

Pisk en luftig krem av resten av fløten og fordel den på toppen av hvert serveringsglass. Pynt med litt revet sjokolade eller, som her, litt kaffepulver.

Tiramisu i porsjonsglass

Kos deg!

4 kommentarer til “Tiramisu i porsjonsglass”

  1. Tenkte å prøve meg på denne i morgen, den ser kjempegod ut! 🙂 Kan man lage den uten alkohol? Må man erstatte væsken med mer kaffe da eller noe annet da?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon