Churros med varm sjokoladesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 8

Churros med varm sjokoladesaus

Yes! Endelig har jeg fått lagt ut oppskrift på churros her på bloggen! Det er har vært én av de store favorittene hos husets datter i laaang tid, så da var det virkelig på tide at jeg fikk ut en oppskrift. Så kan hun jo lage det selv også.

Det er ikke vanskelig å lage churros og røren rører du sammen på noen minutter. Den kan du lage i god tid før churrosene skal serveres og ha klar i en sprøytepose. Churrosene skal jo friteres, og smaker best når de er nylagde. Jeg friterer i en helt vanlig kjele. Husk bare på å ha et lokk liggende klart når du friterer. Det lærte jeg da jeg var lita, og tenker det er en fin regel som fremdeles kan gjelde. Oljen jeg friterer i, er 180 grader, og skulle noe skje, er det lokk – og ikke vann! – som er tingen å bruke.

Ingredienser

Churros
2.5 dl vann
125 g smør
2 ts sukker
0.25 ts salt
125 g hvetemel
3 egg

Friteringen
1 l solsikkeolje
5 ss sukker
2 ts kanel

Sjokoladesausen
2 dl fløte
200 g mørk sjokolade

Slik gjør du

Ha vannet og smøret i en kjele og kok opp. La det være på kokepunktet til smøret har smeltet. Ha i sukker, salt og hvetemel og rør det godt sammen. La det koke mens du rører kraftig i 1 minutt. Akkurat som når du lager vannbakkels. Røren er nå ganske så fast.

Hell røren over i en bolle og la den avkøles i 10 minutter. Pisk så inn ett og ett egg. Her bruker jeg håndmikseren sånn at jeg får det pisket skikkelig godt inn. Det vil kanskje se ut som om røren skiller seg på starten når du begynner å piske, men fortvil ikke. Pisk videre og spe med alle tre eggene, så skal du se at røren kommer sammen og blir aldeles perfekt!

Ha en rillet sprøytetut på ca. 1 cm i diameter i en sprøytepose før du har i røren.

Bland sammen sukker og kanel og legg i en dyptallerken.

Ha solsikkeoljen i en kjele og varm den til den blir 180 grader. Bruk gjerne et termometer, så har du kontroll på varmen hele tiden. Hvis ikke, vet du at oljen er passe varm når det freser rundt et trehåndtak om du putter det i oljen.

Klem ut ca. 10 cm lange pølser av churrosrøren. Klipp dem av når de er lange nok. La de friteres i noen minutter til de blir gyllenbrune. Vend på dem noen ganger sånn at de blir jevnt brune.

Legg dem over på kjøkkenpapir før du ruller med i sukker- og kanelblandingen.

Til sjokoladesausen – som jeg bruker å lage rett før jeg friterer churrosene – koker du opp fløten. Hakk opp sjokoladen og ha i en bolle og hell den varme fløten over. Rør det sammen til en klumpfri saus.

Fordel sjokoladesausen i like mange små kopper som det er folk som skal spise, så kan alle dobbeldyppe og trippeldyppe så mye de vil.

Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon