Vafler med is og salt karamellsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Vafler med is og salt karamellsaus

Gode vafler kan vi virkelig aldri få nok av! Søte, saftige og nystekte! Deilig!

For virkelig å overgå hverdagsvaflene en høy gang, har jeg lagd en herlig salt karamellsaus som jeg heller over både vafler og is i rikt monn. En skikkelig godsak, spør du meg!

Vafler med is og salt karamellsaus

Dette trenger du for å lage ca. 20 vaffelplater (jeg har et vaffeljern som lager store vafler, så hos meg blir det 10 plater)
Vaflene
50 g smør
300 g hvetemel
½ ts bakepulver
25 g sukker
4 egg
6 dl melk

Karamellsausen
150 g kjøleskapskaldt meierismør
1 dl vann
275 g sukker
3 dl kremfløte
1 ts flaksalt

god is til servering

Lag vaffelrøren først. Smelt smøret og sett det til side. Bland sammen hvetemel, bakepulver og sukker i en bolle. Del eggene i hvite og gule og ha eggulene i bollen sammen med melken. Rør det sammen til en klumpfri røre.

Stivpisk eggehvitene før du folder dem inn i røren. La røren stå og svelle i 30 minutter på kjøkkenbenken. Du kan også sette bollen i kjøleskapet i noen timer eller over natten.

Del smøret i terninger. Ha vannet og sukkeret til karamellsausen i en tykkbunnet kjele og kok opp. La det småkoke til det blir gyllenbrunt. Du skal ikke røre i blandingen, men du kan eventuelt dreie litt på kasserollen. Pass godt på når det begynner å koke, for det går fort fra lysebrunt til brent.

Ta kasserollen av plata og hell i halvparten av kremfløten mens du visper alt du greier. Dette bruser og koker noe voldsomt. Når kokingen stilner litt, heller du i resten, setter kasserollen tilbake på varmen og lar det koke i 4-5 minutter. Ta kasserollen av varmen igjen og rør inn smøret. Så rører du inn saltet og heller sausen over i en annen bolle. La den avkjøles litt før du heller den over vaflene og isen.

Scoop opp isen og plasser oppå vaflene før du heller på med karamellsausen!

Vafler med is og salt karamellsaus

Vafler med is og salt karamellsaus

Nyt!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon