Vafler med is og salt karamellsaus
Gode vafler kan vi virkelig aldri få nok av! Søte, saftige og nystekte! Deilig!
For virkelig å overgå hverdagsvaflene en høy gang, har jeg lagd en herlig salt karamellsaus som jeg heller over både vafler og is i rikt monn. En skikkelig godsak, spør du meg!
Dette trenger du for å lage ca. 20 vaffelplater (jeg har et vaffeljern som lager store vafler, så hos meg blir det 10 plater)
Vaflene
50 g smør
300 g hvetemel
½ ts bakepulver
25 g sukker
4 egg
6 dl melk
Karamellsausen
150 g kjøleskapskaldt meierismør
1 dl vann
275 g sukker
3 dl kremfløte
1 ts flaksalt
god is til servering
Lag vaffelrøren først. Smelt smøret og sett det til side. Bland sammen hvetemel, bakepulver og sukker i en bolle. Del eggene i hvite og gule og ha eggulene i bollen sammen med melken. Rør det sammen til en klumpfri røre.
Stivpisk eggehvitene før du folder dem inn i røren. La røren stå og svelle i 30 minutter på kjøkkenbenken. Du kan også sette bollen i kjøleskapet i noen timer eller over natten.
Del smøret i terninger. Ha vannet og sukkeret til karamellsausen i en tykkbunnet kjele og kok opp. La det småkoke til det blir gyllenbrunt. Du skal ikke røre i blandingen, men du kan eventuelt dreie litt på kasserollen. Pass godt på når det begynner å koke, for det går fort fra lysebrunt til brent.
Ta kasserollen av plata og hell i halvparten av kremfløten mens du visper alt du greier. Dette bruser og koker noe voldsomt. Når kokingen stilner litt, heller du i resten, setter kasserollen tilbake på varmen og lar det koke i 4-5 minutter. Ta kasserollen av varmen igjen og rør inn smøret. Så rører du inn saltet og heller sausen over i en annen bolle. La den avkjøles litt før du heller den over vaflene og isen.
Scoop opp isen og plasser oppå vaflene før du heller på med karamellsausen!
Nyt!