Fylte små vannbakkels

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fylte små vannbakkels

Har du lagd vannbakkels noen gang? Hvis ikke, skal du få en god grunn til å prøve det nå. Der er kjempegodt!

På 80-tallet hadde vi i en peripode vannbakkelskringe hver eneste søndag ettermiddag! Og jeg innbiller meg at vi ikke var de enste. Tror definitivt ikke det er like vanlig å lage nå.

Her er mitt forsøk på å gjøre den synlig igjen! Det som er spesielt med vannbakkelsen er at du koker røren før du steker den. Det er ikke vanskelig. Du må bare røre godt og jevnt under kokingen og piske inn eggene ett og ett etterpå.

Du kan også bruke samme deig hvis du vil lage salt fyll.

Fylte små vannbakkels

Små vannbakkels

40-50 stykker

Vannbakkelsene
1 ¼ dl H-melk
1 ¼ dl vann
½ ts salt
1 ts sukker
100 g smør
150 g hvetemel
4 romtempererte egg
1 egg + 1 ss melk til pensling

Vaniljekremen
3 eggeplommer
65 g sukker
20 g hvetemel
2 ½ dl melk
½ vaniljestang eller 1 ts godt vaniljesukker
1 dl kremfløte
3–4 ss Marsala (kan utelates)

Kaffekremen
3 eggeplommer
65 g sukker
20 g hvetemel
2 ½ dl melk
½ vaniljestang eller 1 ts godt vaniljesukker
3 ss pulverkaffe utblandet i 2 ss kokende vann
2 dl kremfløte

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Ha melk, vann, salt og sukker i en kasserolle. Del opp smøret i terninger og ha i. Kok opp og ta det av plata med en gang. Ha i hvetemelet og rør det godt inn. Sett kasserollen tilbake på plata på middels varme og rør kontinuerlig i 1 minutt.

Hvelv det over i kjøkkenmaskinen. Fest en grind på maskinen (det er den flate piskeren) Tilsett eggene ett og ett og pisk de godt inn før du tilsetter neste.  Når alle fire eggene er innrørt, skal du ha en helt glatt og blank røre.

Ha røren over i et kremmerhus, med en tupp på ca. 2 cm og sprøyt små topper på to bakepapirkledd stekebrett. Ha god avstand mellom. Pensle bollene med egg og melkeblandingen og stek dem i 15–17 minutter. De skal være sprø utenpå men myke inni.

La vannbakkelsen avkjøles på en bakerist.

Her har jeg lagd to ulike fyll som du kan ha i vannbakkelbollene. Det ene er vaniljekrem ispedd en dæsj Marsala (italiensk hetvin). I det andre fyllet har jeg i tillegg blandet inn en sterk kaffesmak. Utrolig godt!

Her kan du selvsagt bruke en ferdigkjøpt vaniljekrem, men i dagens samfunn, hvor det meste kan kjøpes ferdig i butikken, glemmer vi at ting faktisk kan være både enkelt og fort å lage hjemme også. Så her er oppskriften på en god vaniljekrem.

Vanlijekremen
Ha eggeplommene og ca. 1/3 av sukkeret i en bolle og pisk det til eggedosis. I en kasserolle har du i i resten av sukkeret, hvetemelet og melken. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i kasserollen og kok opp. Hell væsken over eggeblandingen og rør det sammen. Hell det tilbake til kasserollen, kok opp og la det småkoke i 1–2 minutter. Ta det av plata og la det avkjøles. For å hindre at det dannes snerk på toppen, sikter du litt melis over. Stivpisk kremfløten og sukkeret. Bland kremen godt inn i den avkjølte vaniljekremen og rør til slutt inn Marsala.

Kaffe- og vaniljekremen
Følg samme oppskrift som ovenfor, men pisk krem av 2 dl fløte i stedet for 1 dl. Så blander du ut 3 ss pulverkaffe med 1 1/2 ss kokende vann. La det avkjøles før du blander det inn i kremen.

Ha kremen i et kremmerhus. Stikk et lite hull på den ene siden av bollen og sprøyt inn kremen.

Fylte små vannbakkels

Dryss over kakao eller melis og server.

2 kommentarer til “Fylte små vannbakkels”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon