Jordbærgele og panna cotta

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Jordbærgele og panna cotta

Er ikke dette en fantastisk flott dessert å se på? Og så smaker den akkurat like fortreffelig som den ser ut! Den hjemmelagde jordbærgeleen gir en friskhet i smaken som du aldri får i en ferdigkjøpt gele. Og jordbærsmaken står helt perfekt til panna cottaen som jeg både bruker fløte og yoghurt i. Yoghurten gir den en litt friskere smak.

Dette er en forhordsvis enkel dessert å lage, men du må ha litt tålmodighet når du lager den, for lagene må stivne mellom hver innlegging. Setter du glassene i fryseboksen mellom hvert lag, går det ganske fort.

Her bruker jeg glass som rommer like i underkant av 2 dl væske. Når de norske jordbærene er i sesong, velger jeg dem. Resten av året bruker jeg frosne bær, som jeg tiner. De har mer smak og fastere konsistens enn de importerte bærene, synes jeg.

Oppskriften er inspirert av en oppskrift som står i Martha Stewarts «Martha’s Entertaining».

Jordbærgele og panna cotta

Dette trenger du for å lage jordbærgele og yoghurtpanna cotta til 8 personer

Jordbærgele
1 kg jordbær – bruk gjerne frosne som du tiner
350 g sukker
14 ark gelatin

Yoghurtpanna cotta
4 plater gelatin
1 vaniljestang
3 dl kremfløte
3 dl helmelk
100 g sukker
150 g gresk yoghurt

Blåbær til pynt

Det er bedre å bruke frosne norske jordbær enn importerte ferske bær. Det er mye mer smak i de norske og de er som oftest ikke så vasne.

Tin jordbærene og ha dem i en food processor sammen med sukkeret. Kjør knivene rundt til jordbærene er helt most og sukkeret er oppløst.

Legg gelatinplatene til både panna cottaen og geleen i hver sin bolle med kaldt vann i 5 minutter til de blir helt myke.

Til panna cottaen deler du opp vaniljestangen i to på langs og skraper ut frøene. Ha både frøene og stangen i en kasserolle sammen med fløte, melk og sukker og la det hele koke opp. Ta kjelen av platen. Ta opp gelatinplatene opp av bollen og klem ut vannet. Rør inn èn og èn plate i melkeblandingen. La den stå slik til den blir avkjølt.

Sil blandingen over i en bolle slik at du er sikker på at det ikke blir med noen klumper i den ferdige panna cottaen. Rør inn yoghurten.

Kok opp ½ dl av jordbærsausen i en kjele. Klem ut vannet av gelatinarkene og smelt dem sammen med jordbærsausen. Rør så det inn sammen med resten av den kalde sausen. Fordel halvparten av jordbærsausen i glassene og sett dem i fryseren i 15–20 minutter til den har fått et stiv overflate. Det er lurt å bruke en trakt når du heller i glassene, så slipper du å søle til kantene.

Fordel panna cottaen over geleen. Sett glassene i fryseren igjen til det stivner. Rør i jordbærgeleen som står og venter, innimellom, slik at den ikke stivner. Gjenta med geleen så snart panna cottaen er stiv nok. Etter siste lag med gele, kan du sette glassene i kjøleskapet og la dem stå der til neste dag.

Dersom geleen som du skal spe på med, rekker å stivne i prosessen, kan du varme den i et vannbad over kokende vann igjen.

Jordbærgele og panna cotta

Pynt med blåbær.

6 kommentarer til “Jordbærgele og panna cotta”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon