Det blir en enda søtere og saftigere smak av frukten når den varmebehandles en liten stund før servering. Alt det sollyset som ligger lagret inne i frukten kommer virkelig ut når den blir behandlet på denne måten.

Ta for all den denne oppskriften som et tips, og ikke som en oppskrift du må følge til punkt og prikke. Bruk det du finner og det som ser best ut i butikken.

Ovnsbakt frukt med honning

Dette har jeg brukt til denne formen
2 ferske fiken
3 gule plommer
1/2 honningmelon
3 ferske aprikoser
2 pasjonsfrukt
ca. 3 ss honning
dryss av melis ved servering

Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en ildfast form.

Del fruktene i 2, 4 eller det som passer best ut fra formen. Legg bitene over i forma og fordel honningen over. Stekes midt i stekeovnen i ca. 15 minutter til du kjenner at frukten er myk hele veien gjennom. Dryss litt melis over og server sammen med god is eller pisket krem.  Nydelig!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Jamie Oliver har en oppskrift lik denne i en av sine første kokebøker, han serverte med mascarponekrem……Det kan anbefales!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *