Creme brulee med kaffesmak

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Creme brulee med kaffesmak

Til alle dere som elsker creme brulee. Og til alle dere som har en akkurat like stor svakhet for kaffe. Her kommer den perfekte kombinasjonen: Creme brulee med kaffesmak!

Det er noe med denne tykke vaniljesausen – eller krem er det vel i grunn – og det sprø sukkerlokket på toppen. Skikkelig snadder! I denne oppskriften erstatter jeg 1 dl av melka, som jeg vanligvis bruker, med sterk kaffe.

Creme brulee med kaffesmak

Dette trenger du for å lage creme brulee med kaffesmak til 6 personer 
4 dl kremfløte
1 dl melk
1 dl sterk kaffe (ferdig lagd med vann)
3/4 dl sukker
7 eggeplommer
6-7 ss demerarasukker til karamellisering

Du kan enten lage dette i 6 små former, eller i én stor.

Sett stekeovnen på 150 grader.

Kok opp fløte og melk i en kjele. Tilsett den varme kaffen.

Visp sammen sukkeret og eggeplommene til det tykner. Det skal ikke bli eggedosis, men bli litt tykkere. Hell fløteblandingen over de sammenvispede eggene og rør alt sammen. Hell det over i formene og sett dem oppi en langpanne. Fyll opp nok kokende vann til at det går mit oppå formene før du setter langpanna midt i stekeovnen.

Stek i 30-40 minutter, til du kjenner at massen begynner å bli stiv.Den skal fremdeles være litt skjelvende i midten. Det vil stivne når den blir avkjølt. Bruker du en stor form, må du beregne litt lenger steketid.

Har du en dampovn, trenger du ikke å bruke vannbad, men kan steke bruleene på 100 % damp på 96 grader istedenfor. Du må beregne litt lenger steketid, men resultatet blir aldeles strålende.

Når bruleen er avkjølt, kan gjerne stå i kjøleskapet over natten, fordeler du sukkeret på toppen og brenner det med en creme bruleebrenner eller skibrenner, som jeg bestandig bruker.

Creme brulee med kaffesmak

God fornøyelse!

Creme brulee med kaffesmak

Har du også lyst til å lage vanlig creme brulee, finner du oppskrif på det her!

 

3 kommentarer til “Creme brulee med kaffesmak”

  1. Hei Anne!
    De forene har jeg kjøpt ferdig creme brulee fra Eek gård i Østfold fra. Den er nemlig supergod! Så sparer jeg på alle formene etterpå. To ting for prisen av én! Genialt. Jeg tror nok de selger former som dette på en del kjøkkenbutikker også. Bor du i Østfold eller Oslo-området, finner du Eek sine produkter i dagligvarebutikker med godt utvalg. Her i Rakkestad har de dem til og med på Rema 1000.
    Marit

  2. Hei, er det mulig å bruke vanlig sukker isteden for demerarasukker? Om jeg ikke har cream brulebrenner eller skibrenner er det mulig å gjøre det på noen annet vis? Eks. sette formene øverst i stekeovnen på grillfunksjon?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon