Dette er en utrolig god rabarbrapai. Ja, den er så god at jeg våger meg på påstanden om at den rett og slett kan være verdens beste! Det vil det selvfølgelig være delte meninger om, men prøver du den, vil du fort finne ut at den helt klart befinner seg i toppsjiktet.

Når du lager pai, er paibunnen helt essensiell. Den skal være sprø og den må inneholde så mye smør at den flaker seg når den blir stekt. Les fremgangsmåten min for paibunnen godt før du begynner, så er du også garantert en sprø paibunn som ikke krymper under steking!

Oppå denne fantastiske paibunnen og sukkerblandede rabarbraen, lager jeg en topping bestående av brunt sukker og smør. Den gjør denne paien til en fantastisk karamellisert rabarbrapai.

Jeg vedder på at dette blir en av dine sommerfavoritter også!

Verdens beste rabarbrapai

Paibunn
175 g hvetemel
1/2 ts sukker
120 g kjøleskapskaldt smør
2–4 ss iskaldt vann

Fyll
750 g rabarbra
250 g sukker
2 ss maisenna

Topping
125 g hvetemel
50 g brunt sukker
25 g vanlig sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør

Smør en paiform eller ildfast form. Her bruker jeg en på 29 cm i diameter.

Verdens beste rabarbrapai

Ha hvetemelet og sukker i en food processor. Del opp smøret i terninger og kjør det inn sammen med melet. Tilsett nok vann til at du akkurat greier å samle deigen til en klump. Ikke kjør food processoren mer rundt enn akkurat nødvendig. Klem deigen flat og pakk den inn i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Mens food processoren fremdeles er skitten, lager du toppingen. Ha alle ingrediensene i processoren og bland dem sammen. Du kan også gjøre dette for hånd. Sett det til side til etterpå.

Jeg liker beste å kjevle paideig ut mellom to lag med plastfolie. Dryss litt hvete på en dobbel bredde plastfolie. Legg på deigen og dryss litt mel over før du legger på et dobbel bredde med ny folie.

Kjevle deigen ut til den er stor nok til å gå oppover og over kantene på paiforma. Løft på plastfolien innimellom og dryss over mer mel hvis nødvendig. Vend deigen innimellom også.

Verdens beste rabarbrapai

Ta av plasten på den ene siden. Løft deigen over i paiforma og klapp den på plass mens du fremdeles har plasten på plass på oversiden. Grovklipp kantene rundt før du klemmer dem til. Sett forma i kjøleskapet i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 190 grader varmluft.

Del rabarbraen i biter på ca. 2 cm. Bland bitene sammen med sukker og maisenna i en bolle. Hell fyllet oppi paiforma. Fordel toppingen over til slutt. Sett forma på et bakepapirkledd stekebrett (det kommer til å boble over under stekinga) og stek paien på nederste rille i ca. 1 time og 20 minutter.

Verdens beste rabarbrapai

La paien avkjøles litt før den nytes. Kan gjerne serveres med is eller vaniljesaus.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. Jeg er helt enig med deg, fru Timian, dette er verdens beste rabarbrapai. Hentet noen kraftige fine rabarbra stilker i hagen i ettermiddag og googlet meg fram til deg. Krisp og lekker topping, søtt og smakfullt rabarbrafyll og en lun og luftig bunn. Servert lunken med krem eller is – det var aldeles nydelig.
  Takk for oppskriften!
  Hilsen Kari

  • Hei Kari!
   Så bra du fant frem til både bloggen og oppskrifta! Jeg har brukt denne oppskrifta på både bærsaus, pærepai og eplepai også. Bare justert sukkerinnholdet litt. Veldig gode de også 😉
   Marit

 2. Jeg har ikke spist nok rabarbrapai til å avgjøre om denne er verdens beste, men det må ihvertfall være en råsterk kandidat! Paien ble helt fantastisk og spist i en fei. Tusen takk for god oppskrift 🙂

 3. For en fantastisk god pai, takk for super oppskrift! Og jeg er ikke så glad i rabarbra, egentlig. Men da vet jeg hvordan årets rabarbra-avling skal brukes. Mye skryt for paien fra gjestene også! 🙂

 4. Hei:) Er det mulig å lage deigen kvelden før? Kjevle den ut å la hele formen stå i kjøleskapet? Det samme med toppinga, tror du det går? Skal nemlig ha syklubb til fredagen, men har ikke nok tid til å lage før damene kommer.

 5. Ja, bente. Det går bra. Da ville jeg bare oppbevart fyllet for seg, slik at deigen ikke blir våt, og bare legge det i når du skal steke paien på fredag.
  God syklubb!

 6. Supert! Da blir det rabarbrapai til syklubben på fredag 🙂 Var så heldig i år igjen, å få noen kg av foreldrene til naboen, heldige meg 🙂

 7. Hei! Jeg tenkte å lage denne, men har kun 250 g rabarbra. Kan jeg bruke noe sammen med rabarbraen?

 8. Hei Siv Anita.
  Litt syrlige epler skjært i terninger tror jeg vil være godt sammen med rabarbraen. Da trenger du kanskje ikke like mye sukker. Smak deg fram litt.
  Lykke til 🙂

 9. Den smakte helt nydelig!! Alle i syklubben syns den var kjempegod 🙂 Til og med hun som ikke likte rabarbrapai;) Goood lørdag:))

 10. Hei,akkurat ferdig med denne,men…….ble så løs! Fulgte oppskriften nøye , men hadde i tillegg vaniljekrem i. Den flyter utover så går ikke å skjære stykker her nei! Sikkert god på smak men liker ikke konsistensen! Regner med at den skal være fast så det går an å dele den som ei kake!

 11. Hei Tone!
  Det er nok vaniljekremen din som gjør at paien blir veldig løs. Det er mye væske i en vaniljekrem. Bruker du det, trenger du nok å øke maisenamengen, eventuelt lage en vaniljekrem som er veldig tykk.
  Marit 🙂

 12. Nydelig rabarbrapai.
  Lagde den glutenfri og med splenda.
  Hadde ikke maisena, brukte potetmel isteden.
  Og den ble fantastisk 🙂
  Takk for god oppskrift.

 13. Fantastisk god! Jeg måtte ha i et par spiseskjeer kanel i fyllet også, for det er en himmelsk kombinasjon etter min smak. Tusen takk for oppskriften. Den skal inn i boka med favorittoppskriftene mine 🙂

 14. Hei Marita! Skjønte det 🙂
  Jeg bruker bestandig meierismør. Om det er med eller uten salt, varierer ut i fra hva jeg har i kjøleskapet. Bruker jeg ett uten, tar jeg en liten klype Maldonsalt i deigen også.

 15. Nå er det tredje runde i år jeg baker denne 🙂 har skjært opp til en runde til også, men det går i fryseren i påvente. Helt herlig med is, krem, uten noe, og halvfrossen på stranda 🙂 takk for super oppskrift 🙂

 16. Hei Camilla!
  Tusen takk for tilbakemeldingen! SÅ hyggelig at både paien har falt så godt i smak og at du deler det med deg. Fortsatt god sommer!

 17. Hei! Og takk for god oppskrift! Eg måtte ha litt meir mjøl enn det som stod i oposkrifta,men det er kanskje pga blått smør?! Jaja… Paien blei godt mottatt av alle som fekk smaka. Du kan sjå min på min blogg 🙂
  Ha ei flott helg! 🙂

 18. Glemte å skrive det før, men denne oppskriften passer utmerket som eplepai med halve sukkermengden i fyllet. Lagde den i langpanne på bakepapir i dobbel porsjon. Kjevling og overføring av bunnen til langpannen endte med katastrofe, men syns det gikk greit å trykke den ut med fingrene (er mer opptatt av smak enn utseende). Pai nummer 2 er på vei inn i ovnen nå!

 19. Hei Alf og tusen takk for mail!
  Ja, denne paien passer til veldig mye. Jeg er helt enig med deg om at paideig til tider kan være irriterende klønete å få fint utover. Heldigvis er smaken det viktigste!
  Håper paien smakte 🙂

 20. Hei. Nydelig pai. Hadde gjørt seg med kalori innhold samt en utskriftsvennlig oppskrift. 23 sider innkludert alle kommentarer er litt i overkant..

 21. Hei Merete! 23 sider høres i grunn ut som litt mange 🙂 Det er jeg helt enig med deg i. Beklager på det sterkeste!
  Jeg vet at det er noe feil med utksirftsformatet på sidene mine, men jeg har bare ikke hatt kapasitet til å gjøre noe med det. Når jeg har behov for å printe ut mine egne oppskrifter, kopierer jeg dem opp og limer dem inn i et Word-dokument – selv om det absolutt ikke er en veldig bra løsning det heller.
  Kaloriinnhold kommer jeg nok ikke til å begynne med – iallfall ikke med det første. Ikke for at jeg ikke er interessert i det, men fordi det vil bli litt for mye å håndtere.

 22. Hei, denne paien var kjempe god! Jeg lurte på å lage den med blåbær (frosne) bør paien stekes mindre da?

 23. Jeg kan virkelig ikke få sagt hvor mye jeg og familien min elsker denne rabarbrapaien!! Den er helt fantastisk, og den blir laget i ALLE sammenhenger

 24. Paien er helt fantastisk!! Har laget den flere ganger til spesielle gjester, og vet at den alltid er suksessfull!!:) da henviser jeg til siden din!idag lagde jeg kun til familiekos..og gjett om vi koser oss! Tusen takk for alle oppskriftene og kjempe fine bilder, jeg har notert meg at alt du har der er meget godt!:) skal lage brenneslesuppen til kveldsmat!jeg liker bloggen din veldig godt!! Ha en god dag videre

 25. Hei, tenkte å prøve denne i dag men har ikke food processor. Kan jeg bruke blender eller håndmikser?

 26. Blender funkier fint, Heidi. Du kan også smuldre inn smøret med hendene. Det går også riktig så bra. Da må smøret være romtemperert. Lykke til!

 27. Paien er i ovnen nå:-) På en gråværsdag med 7 grader her i nord måtte vi finne på noe positivt. Datteren vår høstet rabarbra på Sct. Hansaften og nå er paien klar , noe godt venter inne i ovnen.Det har jeg skjønt man kan forvente ut fra alle blogginnleggene. Ønsker dere en fin dag!

 28. Bursdag i dag, 15 åringen sier at ho ikkje liker varm desserpai. Nedtur for mor. Men ho et to stykker:):) God tilbakemelding?

 29. Brukte over og undervarme!! Paien ble himmelsk god og min farmor på 93 ville også gjerne ga oppskriften

 30. Brukte over og undervarme!! Paien ble himmelsk god og min farmor på 93 ville også gjerne ha oppskriften

 31. Hei! Jeg har rabarbrakompott som jeg lagde i sommer i fryseren. Tror du det blir for vått i denne oppskrifta de? Denne oppskrifta så helt himmelsk ut og vil gjerne få brukt kompotten min.. Hilsen Maria

 32. Hei Maria! Hvis du brukte mye vann da du lagde kompotten, kan det nok være at den blir for våt. Du kan jo eventuelt tilsette noen oppdelte plommer sammen med kompotten – og maisenna – for å gjøre det fastere. Og ja – den er veldig god! 🙂

 33. Hei!
  Jeg lagde denne rabarbrapaien i sommer og den var fantastisk god! 🙂
  Kan jeg lage den men bytte ut rabarbraen med syrlige epler?
  Hilsen Ida

 34. Går det ann å lage deig og topping dagen før? Sette forma med paideig i kjøleskapet sammen med toppingen. Ha så i rabarbra og toppingen rett før den stekes.

 35. Verdens beste rabarbapai. Har laget den med bare sure epler også og den ble også veldig god. Nå til helgen blir det med epler fra haven, som dessert etter årets siste utegrillmiddag, lammesteker, med storfamilien. Lager i tillegg stekt ostekake med blåbær, det er barnebarnas favoritt. Den har jeg bare laget en gang før, nemlig til barnebarn Marens konfirmasjon i vår. Alle barn både store og små elsket den. Takk for gode oppskrifter.

 36. Var skeptisk til tittelen «verdens beste» men den sto til navnet sitt. Den er virkelig verdens beste + at den er veldig grei å lage – SUPERT

 37. Jeg har nettopp tatt en ut av ovnen. Den er nok ikke bare verdens beste, her snakker vi HIMMELSK! Jeg gleder meg til å prøve i kombinasjon med både jordbær og eple. Tusen takk for oppskriften!

 38. Hei. Du har en fantastisk flott blogg med massevis av gode oppskrifter og tips. Har ikke laget denne paien ennå, men mange andre paier. Ikke steke paibunnen først?

  • Så hyggelig å høre, Torild. Jeg bruker ikke å forsteke paibunnen til denne, fordi selve paien skal steke så lenge 🙂

 39. Jeg har deigen min i kjøleskapet nå:) men har et dumt spørsmål, skal smøret til toppingen også være kjøleskapskaldt eller smelta? 🙂

  • Ingen spørsmål er dumme, Malin 🙂
   Jeg bruker kjøleskapskaldt smør til toppingen også! 🙂

 40. Hei!
  Denne gleder jeg meg til å prøve! Skal lage til ca 100 personer, og tenkte å bruke langpanne (4 langpanner) og gange oppskriften med 10. Tror du det vil funke? Lurer også på hvor lenge denne kan stå i kjøleskap etter den er stekt, og om den blir like god når den varmes opp igjen?(er en uke for lenge?)

  • Hei Camilla. Langpanne skal nok gå bra, men en uke i kjøleskapet høres litt lenge ut. 2-3 dager hadde nok vært bedre eller om du har mulighet til å fryse. Lykke til!

 41. Fantastisk pai. Jeg hadde rabarbra i fryseren, men da den var tint litt, så jeg at den ikke kunne brukes. Den hadde nok lagt for lenge i fryseren. Skar ut litt som kunne brukes og tik en pakke med frossen skogsbærblanding. Det smakte himmelsk og kan absolutt anbefales. Frisk og god og akkurat passe søt.

 42. lagde den i dag men fyllet blei som suppe hva har jeg gjort feil jeg hadde ikke like mye rabarberad som det sto i oppskriften kan det være det

  • Hei Ann-Kristin!
   Det er litt vanskelig å si hva som gikk galt, men jeg vet at dersom du følger oppskrfiten, skal det ikke bli som en suppe 🙂

 43. Svært vellykket pai! Vaniljesmaken i toppingen kler den syrlige rabarbraen kjempegodt. Lett og fin bunn. Bør bruke en litt stor paiform, eller en med litt høye kanter, for ellers blir det mye kliss utenfor formen etter steking. Super oppskrift!

 44. Hei! Jeg har hatt denne paien i min lille kafé og den går det rykter om! Nå er det tomt for rabarbra men jeg har masse ststikkelsbær i fryseren. Kunne ikke det være et godt valg? Men hva med sikkerheten, tror du?

  • Så hyggelig å høre, Helen! Artig! Jeg har laget den med stikkelsbær en gang, og det ble veldig godt. Etter min erfaring så er det veldig forskjellig hvor søte stikkelsbær er, så du må nesten bare føle deg litt fram i forhold til sukkermengden 🙂

 45. For en himmelsk pai! Oppskriften innlemmes herved plass i mitt kjernearsenal av kaker. I tillegg skal du ha stor takk for nøyaktig beskrivelse og gode bilder av prosessen. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke og resultatet ble perfekt. Tusen takk!

  • Hei Ida! Smøret skal være kaldt. Du bare har det i matprosessoren sammen med resten av ingrediensene. 🙂

 46. Glad hvert år når jeg finner igjen denne oppskriften. Den er virkelig verdens beste, og jeg har også brukt nedfryste rabarbra til denne .denne.

 47. Enig i at dette må være verdens beste rarbarbrapai. Jeg kjevlet bare ut deigen med en smal kjevle direkte i paiforma, uten noe plast. Det gikk veldig bra. Toppingen har jeg de siste gangene blandet med litt havregryn, det ble også vellykket.

 48. Liker godt havregryn (store eller små) i bakst. Kan jeg bruke det i paideigen eller toppingen? Hvis ja, har du noe forslag til forholdet hvetemel-havregryn?

  • Hei Elin! Jeg ville ikke brukt det i bunnen, men i toppingen funker det fint. Du kan jo bytte ut 1/3 eller 1/2 parten av melet med havregryn. Lykke til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *