Verdens beste rabarbrapai
Kan dette rett og slett være verdens beste rabarbrapai? Den er jo så utrolig god! Og det vet jeg at det er så mange av dere som er enig med meg i også. For denne rabarbrapaien har vært én av de mest populære kakeoppskriftene på bloggen i mange år.
Så, verdens beste eller ikke; Jeg vil iallfall påstå at den helt klart befinner seg i toppsjiktet.
Gode tips til paibunnen
Når du lager pai, er paibunnen helt essensiell. Den skal være sprø og den må inneholde så mye smør at den flaker seg når den blir stekt. Les fremgangsmåten min for paibunnen godt før du begynner, så er du også garantert en sprø paibunn som ikke krymper under steking!
Oppå denne fantastiske paibunnen og sukkerblandede rabarbraen, lager jeg en topping bestående av brunt sukker og smør. Den gjør denne paien til en fantastisk karamellisert rabarbrapai.
Jeg vedder på at dette blir en av dine sommerfavoritter også!
LES MER! Sånn lager du en KNALLGOD BELLINI MED RABARBRA
PS! Det er samme gamle oppskrift som det har vært hele tiden. Det er bare bildene som er nye!

Ingredienser
175 g hvetemel
0.5 ts sukker
120 g kaldt smør
3 ss vann, iskaldt
Fyll
750 g rabarbra
250 g sukker
2 ss maisenna
Topping
125 g hvetemel
50 g brunt sukker
25 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
Slik lager du verdens beste rabarbrapai
Smør en paiform eller ildfast form. Her bruker jeg en på 29 cm i diameter.
Ha hvetemelet og sukker i en food processor. Del opp smøret i terninger og kjør det inn sammen med melet. Tilsett nok vann til at du akkurat greier å samle deigen til en klump. Ikke kjør food processoren mer rundt enn akkurat nødvendig. Klem deigen flat og pakk den inn i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Mens food processoren fremdeles er skitten, lager du toppingen. Ha alle ingrediensene i processoren og bland dem sammen. Sett det til side til etterpå.
Sånn kjevler du ut paibunnen
Jeg liker beste å kjevle paideig ut mellom to lag med plastfolie. Dryss litt hvete på en dobbel bredde plastfolie. Legg på deigen og dryss litt mel over før du legger på et dobbel bredde med ny folie.
Kjevle deigen ut til den er stor nok til å gå oppover og over kantene på paiforma. Løft på plastfolien innimellom og dryss over mer mel hvis nødvendig. Vend deigen innimellom også.
Ta av plasten på den ene siden. Løft deigen over i paiforma og klapp den på plass mens du fremdeles har plasten på plass på oversiden. Grovklipp kantene rundt før du klemmer dem til. Sett forma i kjøleskapet i 30 minutter.
Sett stekeovnen på 190 grader varmluft.
Del rabarbraen i biter på ca. 2 cm. Bland bitene sammen med sukker og maisenna i en bolle. Hell fyllet oppi paiforma. Fordel toppingen over til slutt. Sett forma på et bakepapirkledd stekebrett (det kommer til å boble over under stekinga) og stek paien på nederste rille i ca. 1 time og 20 minutter.
La rabarbrapaien avkjøles litt før den nytes. Kan gjerne serveres med is eller vaniljesaus.
PS! Det er samme gode oppskrift som det bestandig har vært! Bildene er nye!







Det er veldig godt å ha litt kremet balsamico over rabarbrapaien ved servering. Her finner du Fru Timians kremet balsamico med dadler.
Bakte denne til 17. mai, men jeg hadde litt lite rabarbra og blandet derfor med jordbær skåret i små biter. Det ble aldeles nydelig, så takk for en deilig oppskrift.
Nam! Det høres veldig godt ut, Solfrid.
Gleder meg til å prøve denne på syklubben i morgen. Har ikke laget den før. 😀
God bakst til deg, Torild Olava!
Laget den flere ganger, og den er nydelig. Ja, VERDENS BESTE:
Så hyggelig å høre, Britt!
Hei, jeg har lyst å prøve oppskrifta di men i langpanne str 30*40 cm. Hvor mye mer må jeg øke opprskrifta med da trur du?
Hei! Du finner gode svar på dette her: https://frutimian.no/2022/03/07/sann-konverterer-du-oppskrifter-mellom-ulike-kakeformer/
Denne ble hard som karamell, tro hvorfor…?
Hmmm. Det er litt vanskelig å si. Det høres ut som om den kanskje ble litt tørr, at rabarbraen ikke væsket seg nok.