Verdens beste rabarbrapai

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2,5 time

Porsjoner: 8

Verdens beste rabarbrapai

Dette er en utrolig god rabarbrapai. Ja, den er så god at jeg våger meg på påstanden om at den rett og slett kan være verdens beste! Det vil det selvfølgelig være delte meninger om, men prøver du den, vil du fort finne ut at den helt klart befinner seg i toppsjiktet.

Når du lager pai, er paibunnen helt essensiell. Den skal være sprø og den må inneholde så mye smør at den flaker seg når den blir stekt. Les fremgangsmåten min for paibunnen godt før du begynner, så er du også garantert en sprø paibunn som ikke krymper under steking!

Oppå denne fantastiske paibunnen og sukkerblandede rabarbraen, lager jeg en topping bestående av brunt sukker og smør. Den gjør denne paien til en fantastisk karamellisert rabarbrapai.

Jeg vedder på at dette blir en av dine sommerfavoritter også!

Ingredienser

Paibunn
175 g hvetemel
0.5 ts sukker
120 g kaldt smør
3 ss vann, iskaldt

Fyll
750 g rabarbra
250 g sukker
2 ss maisenna

Topping
125 g hvetemel
50 g brunt sukker
25 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør

Slik gjør du

Smør en paiform eller ildfast form. Her bruker jeg en på 29 cm i diameter.

Verdens beste rabarbrapai

Ha hvetemelet og sukker i en food processor. Del opp smøret i terninger og kjør det inn sammen med melet. Tilsett nok vann til at du akkurat greier å samle deigen til en klump. Ikke kjør food processoren mer rundt enn akkurat nødvendig. Klem deigen flat og pakk den inn i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Mens food processoren fremdeles er skitten, lager du toppingen. Ha alle ingrediensene i processoren og bland dem sammen. Du kan også gjøre dette for hånd. Sett det til side til etterpå.

Jeg liker beste å kjevle paideig ut mellom to lag med plastfolie. Dryss litt hvete på en dobbel bredde plastfolie. Legg på deigen og dryss litt mel over før du legger på et dobbel bredde med ny folie.

Kjevle deigen ut til den er stor nok til å gå oppover og over kantene på paiforma. Løft på plastfolien innimellom og dryss over mer mel hvis nødvendig. Vend deigen innimellom også.

Verdens beste rabarbrapai

Ta av plasten på den ene siden. Løft deigen over i paiforma og klapp den på plass mens du fremdeles har plasten på plass på oversiden. Grovklipp kantene rundt før du klemmer dem til. Sett forma i kjøleskapet i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 190 grader varmluft.

Del rabarbraen i biter på ca. 2 cm. Bland bitene sammen med sukker og maisenna i en bolle. Hell fyllet oppi paiforma. Fordel toppingen over til slutt. Sett forma på et bakepapirkledd stekebrett (det kommer til å boble over under stekinga) og stek paien på nederste rille i ca. 1 time og 20 minutter.

Verdens beste rabarbrapai

La paien avkjøles litt før den nytes. Kan gjerne serveres med is eller vaniljesaus.

118 svar til “Verdens beste rabarbrapai”

 1. Hei! Jeg har hatt denne paien i min lille kafé og den går det rykter om! Nå er det tomt for rabarbra men jeg har masse ststikkelsbær i fryseren. Kunne ikke det være et godt valg? Men hva med sikkerheten, tror du?

  • Så hyggelig å høre, Helen! Artig! Jeg har laget den med stikkelsbær en gang, og det ble veldig godt. Etter min erfaring så er det veldig forskjellig hvor søte stikkelsbær er, så du må nesten bare føle deg litt fram i forhold til sukkermengden 🙂

 2. For en himmelsk pai! Oppskriften innlemmes herved plass i mitt kjernearsenal av kaker. I tillegg skal du ha stor takk for nøyaktig beskrivelse og gode bilder av prosessen. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke og resultatet ble perfekt. Tusen takk!

  • Hei Ida! Smøret skal være kaldt. Du bare har det i matprosessoren sammen med resten av ingrediensene. 🙂

 3. Glad hvert år når jeg finner igjen denne oppskriften. Den er virkelig verdens beste, og jeg har også brukt nedfryste rabarbra til denne .denne.

 4. Enig i at dette må være verdens beste rarbarbrapai. Jeg kjevlet bare ut deigen med en smal kjevle direkte i paiforma, uten noe plast. Det gikk veldig bra. Toppingen har jeg de siste gangene blandet med litt havregryn, det ble også vellykket.

 5. Liker godt havregryn (store eller små) i bakst. Kan jeg bruke det i paideigen eller toppingen? Hvis ja, har du noe forslag til forholdet hvetemel-havregryn?

  • Hei Elin! Jeg ville ikke brukt det i bunnen, men i toppingen funker det fint. Du kan jo bytte ut 1/3 eller 1/2 parten av melet med havregryn. Lykke til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon