Aspargesterte

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Aspargesterte

Jeg digger det når mat ser kjempelekker ut, smaker som en drøm og er lekende lett å lage! Da kan det rett og slett ikke bli bedre! Dette er maten som passer på et hvilket som helst vårbord – enten det dreier seg om hverdag eller fest. Jeg vil jo si at denne terten, eller paien, om du vil, er helt perfekt på et koldtbord. Her er det bare å ramse opp alt hva mai kan frembringe av festdager, og dette er maten!

Du trenger selvfølgelig ikke å vente på en festdag – her er det fullt mulig å lage seg kosemat på en helt vanlig dag. Du kan servere den helt for seg selv. Eventuelt lage en enkel tomatsalat til.

Aspargesterte

Dette trenger du til 1 terte
1 pk butterdeig
500 g asparges
40 g pinjekjerner
1-2 ss hvetemel til utkjevling
100 g mascarpone
100 g ricotta
100 g fetaost
skall og saft av 1/2 sitron
1 ts Maldonsalt
nykvernet pepper
25 g babyspinat

Sett stekeovnen på 200 grader og smør en pai- eller ildfastform med formfett. Her bruker jeg en rektangulær form på 18 x 27 cm. Du kan også bruke en rundt form. Legg butterdeigsplatene til tining.

Skjær av aspargesene slik at de blir like lange som forma er bred – dersom du bruker en firkantet form. Bruker du en rund form, avpasser du størrelsen etter den. Kok opp lettsaltet vann og kok aspargesene i 2 minutter. Hell dem over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til at du stopper kokeprosessen. Rist pinjenøttene i en tørr stekepanne til de blir brunflekkete. Legg dem så til side. Dryss litt hvetemel på benken og legg butterdeigsplatene oppå hverandre. Kjevle ut deigen stor nok til at den passe forma. Legg den forsiktig over i forma. Grovklipp rundt kantene før du bretter inn kantene slik at dem går kant i kant med forma.

Aspargesterte

Bland sammen de tre ostetypene. Her kan du også bruke Philadelphiaost blandet med créme fraîche, hvis det er lettere å få tak i der du bor. Snøfrisk kan også brukes i stedet for fetaosten – Snøfrisken er litt mildere i smaken. Riv det gule av sitronskallet og bland både det, sitronsaften, salt og pepper inn sammen med ostene. Fordel utover ostefyllet. Vask og tørk spinaten før du legger den i. Legg i aspargesene og dryss over pinjekjernene. Dryss gjerne over bittelitt Maldonsalt også. Stekes på risten under midten i stekeovnen i ca. 20 minutter. La den hvile i noen minutter før servering. Terten kan også serveres romtemperert.

Aspargesterte

Server gjerne gode tomater til.

Aspargesterte

Aspargesterte

Det er kjekt å bruke en paiform med løs bunn.

 

5 kommentarer til “Aspargesterte”

  1. Takk for en deilig oppskrift. 🙂
    Denne blir å lage mange ganger.
    Jeg tilsatte 1 revet kinesisk hvitløk i ostekremen siden jeg elsker hvitløk, og det ble veldig godt 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon