Rundstykker med spinat- og ostefyll

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Rundstykker med spinat- og ostefyll

Originalen til denne deilige oppskriften fant jeg i mainummeret av den engelske utgaven av bladet Delicious, og ettersom det smaker så godt og er superenkelt å lage, konkluderte jeg med at dette er perfekte saker for Fru Timians lesere også.

For å gjøre dette så enkelt som overhode mulig, bruker jeg kjøpte rundstykker. Du vet av den typen som koster en krone eller to i butikken. Så graver jeg ut litt av innmaten, for å få plass til så mye som mulig av det gode fyllet.

Dette passer perfekt til lunsj eller kveldsmat. Ja, du kan gjerne lage det som en enkel middag også. Sammen med litt salat blir det helt toppers.

Rundstykker med spinat- og ostefyll

Oppskrift på rundstykker med spinat- og ostefyll – til 4 personer
2 rundstykker
200 g spinat
1 ½ dl fløte
50 g naturell kremost
2 egg
½ ts salt
½ nykvernet pepper
20 g parmesan
50 g vanlig hvitost

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et steke med bakepapir.

Del rundstykkene i to. Grav ut litt av innmaten – ikke veldig mye, men nok til at det blir litt ekstra plass å helle fyll på. Sett rundstykkene på stekebrettet.

Kok opp 1 liter vann. Ha spinaten i en bolle og hell det kokende vannet over. La spinaten ligge i vannet i 20-30 sekunder før du heller av vannet.

Ha resten av fyllet i en matprosessor eller blender og kjør det hele sammen til en glatt røre. Klem ut så mye vann som mulig av spinatbladene og ha spinaten også i egg- og osteblandingen.

Fordel røren i de fire halve rundstykkene og sett brettet midt i stekeovnen. Stek rundstykkene i ca. 30 minutter, til osten har fått gyllenbrune flekker og du ser at det bobler godt.

Server rundstykkene akkurat som de er eller lag en grønnsalat og server til.

Rundstykker med spinat- og ostefyll

Kos deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon