Jeg er supersvak for mat som dette! Gode smaker og særdeles lettlaget er bestandig en god kombinasjon. Du kan lage det til middag alene, eller som følge til en god suppe.

Sjekk ut suppene på bloggen her!

Jeg liker også godt å lage dette som kveldskos. Perfekt etter min smak! Jeg bruker en ferdig butterdeig som jeg kjevler ut. Så fyller jeg den med moste, hermetiske tomater, gode grønnsaker og litt ost. Du kan bytte ut grønnsaker ut fra hva du har tilgjengelig.

lettvint-gronnsaksterte

Oppskrift på lettvint grønnsaksterte med ost
1 pk butterdeig (250 g)
2 dl most hermetisk tomat
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ts tørket oregano
350 g squash
200 g sjampinjong
3 fedd hvitløk
1 liten rødløk
100 g hvitost

Sett stekeovnen på 225 grader.

Tin butterdeigplatene. Legg dem oppå hverandre og kjevle dem ut til en firkant på ca. 22 x 30 cm. Du kan gjerne kjevle rett på et bakepapir og så dra hele papiret over på et stekebrett etterpå.

Med en spiss kniv skjærer du en kant langs hele butterdeigen, ca. 2 cm fra ytterkanten. Ikke skjær helt gjennom. Bruk en gaffel til å prikke masse små hull i hele deigen innenfor den kanten du akkurat lagde.

Rør sammen de hermetiske tomatene, salt, pepper og tørket oregano og fordel det utover bunnen. Skjær squashen, soppen og hvitløken i tynne skiver og løken i ringer. Fordel det utover. Her har jeg laget rader med squash og sopp annenhver. Løkringene og hvitløken fordeler jeg oppå. Riv osten og dryss over.

Sett stekebrettet i ovnen og stek terten i 18-20 minutter, til den er gyllenbrun på kantene og osten har fått brune flekker.

gronnsaksterte-med-butterdeigsbunngronnsatstertegronnsaksterte

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *