Båndspagetti med fennikel og ricotta

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Båndspagetti med fennikel og ricotta

Det er ikke mange dagene siden jeg hadde en annen middagsoppskrift med fennikel her i bloggen, så det betyr sikkert at jeg er i fennikelland om dagen. Her kommer det en deilig vegetarrett med båndspagetti, fennikel og ricotta. Du kan selvfølgelig bruke vanlig spagetti i stedet for båndspagetti og ricottaen kan byttes ut med créme fraîche lett.

Jeg er veldig glad i mat som dette. Enkel og lettvint å lage, og med massevis av gode smaker. Tomatene gir både en fylde i smaken og godt næringsinnhold. Det kan vi like. Vil du ha litt mer fiber i retten, kan du bruke fullkornspasta i stedet for vanlig hvit.

Jeg fikk et spørsmål her for ikke lenge siden om hvorfor jeg bruker så mye hvitløk i maten jeg lager. Til det har jeg bare en ting å si: Jeg elsker hvitløk! Den gir et ekstra piff til et utall retter. Til dagens middag går det med 7 saftige fedd!

Båndspagetti med fennikel og ricotta

Dette trenger du til 4 personer
7 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
2 fennikler
1 ts tørket oregano
1 boks most, hermetisk tomat
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
pepper
2 dl tørr rødvin
400 g tørket pappardelle
50 g parmesan
150 g ricotta eller creme fraiche
noen basilikumblader til servering

Båndspagetti med fennikel og ricotta

Finhakk hvitløkfeddene og ha cirka halvparten i en kasserolle sammen med halvparten av olivenoljen. La det surre på litt under medium styrke i noen minutter. Del fenniklene i tynne båter og ha dem oppi kasserollen La det hele surre videre i 4 minutter. Hell det over på en tallerken og legg det til side.

Ha resten av olivenoljen og hvitløkfeddene i kasserollen sammen med oregano. Surr det sammen i 3 minutter. Tilsett de hermetiske tomatene. Kok opp og la det koke i 15 minutter. Tilsett salt, sukker og pepper.

Kok opp vann til pastaen, og kok den etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Hell den over i et dørslag og la den renne av når den er ferdig kokt.

Ha fennikel- og hvitløkblandingen tilbake i kasserollen sammen med tomatsausen. Tilsett rødvinen og la det koke i 10 minutter.

Riv parmesanen og dryss cirka halvparten av den i tomatsausen og la den koke med de siste minuttene. Bland pastaen og tomatsausen.

Når du serverer, legger du først litt pasta på tallerkenen, så tar du en skje eller to av ricottaen, litt pasta og kanskje en klatt med ricotta på toppen. Så kan du jo drysse litt grønt over hvis du har noe for hånda. Her bruker jeg basilikum.

Resten av parmesanen kan stå til selvforsyning på bordet.

 

5 kommentarer til “Båndspagetti med fennikel og ricotta”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon