Tørt brød er visstnok noe av den maten som kastes aller mest her i Norge, og jeg går virkelig ikke fri selv heller. Heldigvis har vi høner som er glad i brødrester, men det forsvinner brød i spøla hos oss også.

Her har du en middag som er helt genial å lage hvis du har brød som trengs å bli brukt opp! Og har jeg ikke gammelt brød, bruker jeg gjerne et ferskt et også, bare så det er sagt.

Jeg elsker denne middagen, og det håper jeg at du kommer til å gjøre også!

Pastaskruer med sjampinjong og brødsmuler

til 4 personer

4 skiver brød – her bruker jeg loff, men du kan bruke annet brød også
6 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
400 g pastarør
700 g sjampinjong
1 løk
4 fedd hvitløk
4-5 greiner basilikum
4-5 greiner persille
25 g parmesan
2 ss creme fraiche
1 ts flaksalt

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.

Ha brødskivene i en matprosessor eller blender og kjør knivene til det har blitt helt smulete. Fordel smulene utover bakepapiret og ha over 3 av spiseskjeene med olivenolje pluss litt salt og pepper. Stek smulene i 14-16 minutter, til de begynner å bli gyllenbrune.

Kok pastarørene i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Ta vare på ca. 1 dl av kokevannet før du heller rørene over i et dørslag og lar de renne av.

Skjær sjampinjongen i skiver. Varm 2 ss olivenolje i en stor stekepanne og ha i sjampinjongskivene. La den steke på sterk varme til den blir gyllebrun. Dryss over litt salt og pepper. Rør en gang i smulene halvveis og pass på at de ikke blir brent.

Mens soppen steker, finhakker du løken og hvitløkfeddene. Hell soppen ut av panna, skru ned varmen til litt under middels, ha i 1 ss olivenolje, løken og hvitløkfeddene og la det surre i 3-4 minutter, til løken har blitt blank.

Hakk opp krydderurtene og riv parmesanen.

Er pannen du steker løken i, stor nok, bruker du den til å lage ferdig resten av middagen. Hvis ikke, bruker du kjelen du akkurat kokte pastaen i. For nå skal alt blandes sammen, så ha løk, hvitløk, pasta og sopp i én og samme panne og rør det sammen. Ta kjelen av varmen.Ha i creme fraichen og rør inn. Tilsett nok av kokevannet til at det blir som en tykk saus. Ha i de hakkede krydderurtene og brødsmulene.

Smak til med salt og pepper.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *