Oreokake-dessert

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Oreokake-dessert

En av de virkelig store kakesuksessene her hjemme har de siste årene vært Oreokake! Plutselig kom den skyllende innover landet vårt, og jeg tar i mot enhver ny kake med åpne armer!

Her har jeg laget en variasjon rundt Oreokaken – nemlig Oreokake-dessert! Og den er skikkelig god – bare så det er sagt! Du kan lage den i en stor bolle, eller som jeg gjør her, servere den i porsjonsglass. Hvor mange det faktisk blir, avhenger av hvor store glassene dine er. Med disse coctailglassene, blir det 10 porsjoner.

Kremen blir veldig fast og fin når den røres sammen med knuste Oreokjeks, så desserten tåler fint å stå noen timer før servering.

God dessert!

Oreokake-dessert

Oppskrift på Oreokake-dessert til 8-10 personer

Sjokoladekakebunnen
125 g sukker
1 ts vaniljesukker – oppskrift på ekte vaniljesukker finner du her.
175 g creme fraiche, helfet eller lett
½ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
1 egg
100 g hvetemel
25 g kakao
½ ts bakepulver
½ ts natron
¼ ts Maldonsalt

Oreokremen
3 dl fløte
1 pk Oreokjeks – 154 g

Pynt
2 dl godt jordbærsyltetøy
8-10 Oreokjeks

Sett stekeovnen på 180 grader og smør en rundform på 24 cm med olje. Legg gjerne bakepapir i bunnen.

Ha sukker, vaniljesukker, creme fraiche, solsikkeolje og egget i en bakebolle og visp det sammen til det blir blandet. Bland sammen resten av ingrediensene i en bolle og enten sikt det inn i bakebollen eller visp det med en visp slik at du garantert får ut alle klumper før du har det i bakebollen. Rør det sammen og hell det over i formen.

Stek kaken på nest nederste rille i 20-25 minutter til kaken er gjennomstekt. La den avkjøles på en bakerist. Så langt kan du gjerne gjøre dagen før servering også.

Pisk kremfløten til en lett og luftig krem. Ha Oreokjeksene i en pose og knus dem. Jeg bruker å slå løs med kjevlet 🙂 Rør smulene inn sammen med kremen.

Desserten er fin å dandere i vinglass, coctailglass – som her – og i små, vanlige drikkeglass. Gjerne også en variasjon av ulike glass – det synes jeg er veldig fint.

Bryt av mindre biter av kaken og legg et lag nederst i glassene. Fordel over syltetøy og et lag med krem. Gjenta prosessen én gang til før du topper det hele med en Oreokjeks.

Oreokake-dessert

Mmmmmm…….!

Da er du klar for litt skikkelig snadder!

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon