Tropisk hjemmelaget ispinne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tropisk hjemmelaget ispinne

Jeg husker fremdeles kjempegodt de ispinnene vi lagde hjemme hver sommer i barndommen. Blandet sammen sterk appelsinsaft og helte oppi ispinneformene før vi satte dem i fryseren.

De er hakket mer avanserte disse ispinnene, men vi snakker bare et bitte lite hakk. Her lager jeg rett og slett en smoothie med Coconut Dream og frosne tropiske frukter som jeg så heller over i isformene og fryser ned.

Ris- og kokosmelken gir jo en lett tropisk smak i seg selv og da passer det godt med smaken av ananas, mango og banan. Skulle jeg bare drukket smoothien med en gang, hadde jeg ikke tilsatt noen søtning, men jeg synes den blir best med litt honning i når den blir fryst til is.

Coconut Dream får du kjøpt hos Ultra, i utvalgte Meny-, Eurospar-, og Spar-butikker!

Dette er ispinner du kan servere både små og store hele sommeren!

Tropisk hjemmelaget ispinne

Oppskrift på 6 hjemmelagde ispinner
350 g tropisk smoothieblanding, fra frysedisken – jeg bruker en med like deler banan, ananas og mango.
25 g kokos
4-5 ss flytende honning
3 dl Coconut Dream

100 g mørk sjokolade
50 g kokos

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør knivene rundt til du har fått en jevn smoothie. Det vil fremdeles være noen kokosklumper i isen, men det er bare godt.

Hell smoothien over i isformene og sett i fryseren i 4-5 timer. Gjerne over natten. Ettersom isformer kommer i ulike størrelser, er det ikke sikkert at det blir 6 ispinner når du prøver, men mine former er på ca. 1 dl hver, og da blir det 6 ispinner.

Her bruker jeg mørk sjokolade som jeg dypper isen i. En del unger er mer glad i lysere sjokolade, så da kan du jo bruke det istedenfor. Smelt sjokoladen enten i mikrobølgeovn eller over vannbad og hell den over i et smalt glass. Ha halvparten av kokosen i en kopp eller liten skål.

Ta isen ut av formen og dypp den i den smeltede sjokoladen. Rull den så fort i kokosmassen. Sjokoladen vil stivne veldig fort, så du må være kjapp. Det kan være lurt å bytte ut kokosen dersom den blir litt klinete etter de første dyppingene.

Da er det bare å spise is! Du kan også pakke dem inn i plastfolie og legge dem tilbake i fryseren.

Tropisk hjemmelaget ispinne Tropisk hjemmelaget ispinne

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Rice Dream. 

Tropisk hjemmelaget ispinne

2 kommentarer til “Tropisk hjemmelaget ispinne”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon