Dette er en skikkelig festdessert som ser superlekker ut! Er du ikke enig?

Desserten ble først lagd til Dronning Maud og Kong Haakon da de besøkte Haugesund under sin signingsferd i 1906.

Når du nå leser innholdsfortegnelsen vil du se at jeg bruker gelatin. Jeg vet at mange er skeptiske til å bruke gelatin i kalde desserter, fordi de frykter at det blir klumper i den ferdige retten. Det har definitivt skjedd meg også. Klumpene oppstår når det er for stor temperaturforskjell mellom den smeltede gelatinen og de andre ingrediensene. Det er derfor lurt å avkjøle gelatinen etter at du har smeltet den, før du blander den inn i røren, og det er lurt å bruke romtempererte egg.

Dronning Mauds pudding

Dronning Mauds pudding

Oppskrift på Dronning Mauds pudding
8-10 personer (avhengig av hvor store porsjonsformer du bruker)

6 plater gelatin
6 dl kremfløte
6 eggeplommer
120 g sukker, helt finkornet
½ dl vann
100 g mørk sjokolade
noen jordbær og bringebær til servering

Legg gelatinarkene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet fra gelatinarkene før du smelter dem sammen med vannet i en kasserolle. La det avkjøles.

Pisk kremfløten til den blir lett og luftig. Ha kremen over i en annen bolle og sett den til side.

Pisk en luftig eggedosis av eggeplommene og sukkeret. Dersom du ikke har helt finkornet sukker, kan du gjerne kjøre det litt i en matprosessor først, slik at det blir helt fint. Da vil det lettere smelte inn sammen med eggene og du slipper å få små sukkerkorn i den ferdige desserten.

Hell det avkjølte gelatinvannet i miksebollen mens mikseren går på høy hastighet. Rør så inn den piskede kremen for hånd.

Riv sjokoladen på den fine siden av rivjernet ditt.

Nå kan du enten lage desserten i én stor og fin dessertskål, eller du kan finne frem 8 små glasskopper eller oppbevaringsglass, slik at du kan servere Dronning Mauds desserter i porsjonsglass som jeg gjør her. Glassene kan gjerne ha ulik form.

Ha fromasjen i en stor sprøytepose eller sett en sprøytespiss i det ene hjørnet av en brødpose. Desserten blir finest å se på når det ikke er noe søl nedover glasset, så da er det lurt å sprøyte fromasjen nedi glassene.

Fordel ca. 1/3 av fromasjen i dessertbollen eller glassene. Dryss over 1/3 av sjokoladen. Gjenta med resten, men ikke dryss over sjokoladen på toppen enda. Den gjemmer du til serveringen. Da ser den aller best ut.

Sett glassene eller bollen i kjøleskapet og la den stå der i minst 4 timer. Den kan gjerne stå over natten.

Dronning Mauds pudding Dronning Mauds pudding Dronning Mauds pudding Dronning Mauds pudding Dronning Mauds pudding

Jeg sier bare: Nyt livet!

 

Dronning Mauds pudding

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Den er veldig god. Og omtrent samme oppskrift som jeg bruker.

    Men vi bruker å ha bare ha den stor skål. Det er praktisk og ser flott ut på spisebordet.

    Vi bruker og å ha litt pisket krem på toppen. Det gir en litt fin friskhet. (Som forøvrig en tatt fra «kan-ikke-la-være» hvor de brukte syltetøy istedet for sjokolade).

  2. I min oppskrift er det også en god skvett portvin, det setter en ekstra god smak og passer godt i en kongelig dessert.

  3. Et lite tips til den «travle» husmoren: Hjemme hos oss laget min mor Dronning Maud- puddingen samme dag som vi skulle spise den, da uten gelatin. Vi likte den best sånn. Det ble eggedosis blandet med pisket krem (uten sukker), og revet sjokolade lagvis og på toppen. Desserten må spises samme dag, for eggedosisen vil falle til bunns etterhvert. Jeg bruker samme desserten, for vi liker den bedre enn fromasj-konsistensen. Bare prøv! 🌞

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *