Dette er en skikkelig festdessert som ser superlekker ut! Er du ikke enig?

Desserten ble først lagd til Dronning Maud og Kong Haakon da de besøkte Haugesund under sin signingsferd i 1906.

Når du nå leser innholdsfortegnelsen vil du se at jeg bruker gelatin. Jeg vet at mange er skeptiske til å bruke gelatin i kalde desserter, fordi de frykter at det blir klumper i den ferdige retten. Det har definitivt skjedd meg også. Klumpene oppstår når det er for stor temperaturforskjell mellom den smeltede gelatinen og de andre ingrediensene. Det er derfor lurt å avkjøle gelatinen etter at du har smeltet den, før du blander den inn i røren, og det er lurt å bruke romtempererte egg.

Dronning Mauds pudding

Dronning Mauds pudding

Oppskrift på Dronning Mauds pudding
8-10 personer (avhengig av hvor store porsjonsformer du bruker)

6 plater gelatin
6 dl kremfløte
6 eggeplommer
120 g sukker, helt finkornet
½ dl vann
100 g mørk sjokolade
noen jordbær og bringebær til servering

Legg gelatinarkene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet fra gelatinarkene før du smelter dem sammen med vannet i en kasserolle. La det avkjøles.

Pisk kremfløten til den blir lett og luftig. Ha kremen over i en annen bolle og sett den til side.

Pisk en luftig eggedosis av eggeplommene og sukkeret. Dersom du ikke har helt finkornet sukker, kan du gjerne kjøre det litt i en matprosessor først, slik at det blir helt fint. Da vil det lettere smelte inn sammen med eggene og du slipper å få små sukkerkorn i den ferdige desserten.

Hell det avkjølte gelatinvannet i miksebollen mens mikseren går på høy hastighet. Rør så inn den piskede kremen for hånd.

Riv sjokoladen på den fine siden av rivjernet ditt.

Nå kan du enten lage desserten i én stor og fin dessertskål, eller du kan finne frem 8 små glasskopper eller oppbevaringsglass, slik at du kan servere Dronning Mauds desserter i porsjonsglass som jeg gjør her. Glassene kan gjerne ha ulik form.

Ha fromasjen i en stor sprøytepose eller sett en sprøytespiss i det ene hjørnet av en brødpose. Desserten blir finest å se på når det ikke er noe søl nedover glasset, så da er det lurt å sprøyte fromasjen nedi glassene.

Fordel ca. 1/3 av fromasjen i dessertbollen eller glassene. Dryss over 1/3 av sjokoladen. Gjenta med resten, men ikke dryss over sjokoladen på toppen enda. Den gjemmer du til serveringen. Da ser den aller best ut.

Sett glassene eller bollen i kjøleskapet og la den stå der i minst 4 timer. Den kan gjerne stå over natten.

Dronning Mauds pudding Dronning Mauds pudding Dronning Mauds pudding Dronning Mauds pudding Dronning Mauds pudding

Jeg sier bare: Nyt livet!

 

Dronning Mauds pudding

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Den er veldig god. Og omtrent samme oppskrift som jeg bruker.

    Men vi bruker å ha bare ha den stor skål. Det er praktisk og ser flott ut på spisebordet.

    Vi bruker og å ha litt pisket krem på toppen. Det gir en litt fin friskhet. (Som forøvrig en tatt fra «kan-ikke-la-være» hvor de brukte syltetøy istedet for sjokolade).

  2. I min oppskrift er det også en god skvett portvin, det setter en ekstra god smak og passer godt i en kongelig dessert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *