I matpakkeboka mi, som kom ut i 2006, hadde jeg denne oppskriften på tunfisksalat på trykk. Den er like god i 2016 🙂

Egg og tunfisk er veldig godt sammen. De to smakene utfyller hverandre like bra som et perfekt kjærestepar. Det svarte fullkornbrødet som jeg serverer til salaten er det ikke alle som liker. Personlig synes jeg det er kjempegodt og prøver å lære opp mine to håpefulle til å like det også.

Tunfisksalat med egg

1 – 2 personer
2 egg
1 boks tunfisk i olje
2 ss kesam
1/2 vårløk
pepper
2 skiver fullkornbrød, ferdigkjøpt
smør til brødet

Kok eggene i 8 minutter. Hell ut det varme vannet og la det renne kaldt vann ned i kasserollen for å stoppe kokeprosessen. Skrell egget og skjær det i båter.

Ta tunfisken opp av oljen og bland den med kesamen. Skjær vårløken i tynne skiver og bland i. Ha over litt nykvernet pepper. Legg tunfiskblandingen over i matboksen og legg i eggebåtene. Smør på brødskivene og pakk dem inn i litt matpapir før du legger dem opp i matboksen.

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *