Laks med mango- og tomatsalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Laks med mango- og tomatsalat

Nå er det masse mango i butikkene, og da er det bare å kjøre på. Den søte mangoen er en god partner til løk og tomat i en salat.

Dette er en herlig kjapp middag å lage, og det er bestandig behagelig midt i uka. Du kan gjerne koke ris og servere til!

Laks med mango- og tomatsalat

Oppskrift på grillet laks med tomat- og ananassalat

til 4 personer
4 laksefileter á 150 gram, med skinn
salt
nykvernet pepper
1 ss smør
1 ss olivenolje

Salat
1 moden mango
2 tomater
1 liten rødløk
3 vårløker
1 ss balsmicoeddik
3 ss olivenolje
1/2 ss flytende honning
1 ts salt
nykvernet pepper

1 klatt med rømme til servering

Start med salaten. Skrell mangoen med en liten kniv. Legg den med den butte siden mot deg og skjær løs kjøttet på hver side av steinen som sitter helt fast i kjøttet midt inni. Jeg kan ikke si eksakt hvor langt innover på mangoen du skal skjære, men et sted mellom 3 og 4 cm inn fra kanten bruker steinen å sitte. Når begge sidene er avkjært skjærer du løst fruktkjøttet som sitter over og under steinen. Skjær kjøttet i små terninger. Det gjør du også med tomaten. Rødløken finhakker du og vårløken skjærer du i tynne ringer. Ha det i en bolle.

Bland sammen resten av ingrediensene i et glass med lokk og rist dem godt sammen eller visp dem sammen i en liten bolle. Hell dressingen over de andre ingrediensene. Salaten kan gjerne stå i 1 time slik at smakene får satt seg skikkelig.

Fjern eventuelle bein i laksefileten før du smelter sammen smør og olje i stekepanna og legger i fisken med skinnsiden ned. La den steke på litt over middels varme i 8-10 minutter, til skinnet har blitt sprøtt og du kan se at varmen har steget et godt stykke oppover på fiskestykket. Vend laksen, skru av plata og la fisken ettersteke i den gjenværende varmen i noen minutter. Liker du at fisken fremdeles er litt rå, trenger du ikke å ettersteke den.

En ananassalat som dette, eller salsa, om du heller vil, kan gjerne brukes som tilbehør til fredagstacosen også. Oppskrift på det, finner du her. 

2 kommentarer til “Laks med mango- og tomatsalat”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon