Lammecarré med ratatouille

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lammecarré med ratatouille

Lammecarreen kommer fra ryggen på lammet. Det er lammeryggen med ribbena på. For å få skikkelig lekre career, må du skjære vekk det kjøttet som sitter mellom ribbeina. Det er som oftest gjort når du kjøper kjøttet i butikken.

Carreen er et eksklusivt stykke kjøtt, og må behandles deretter. Det smaker definitivt best når det får lov til å ha en rød kjerne etter steking.

Her lager jeg en ratatouille med squash og auberginer i som jeg serverer til.

Lammecarré med ratatouille

Dette trenger du for å lage lammecarre med ratatouille til 4 personer
Ratatouille
1 fedd hvitløk
1 liten løk
1 ss olivenolje
1 boks hakkede hermetiske tomater
3 grener frisk oregano eller 1 ts tørket
salt
pepper
1 aubergine
1 squash

Lammecarré
ca. 1,2 kg lammecarré
3 skiver loff
3 fedd hvitløk
1 neve basilikum
2-3 grener salvie
1 gren rosmarin
salt
pepper
smør og olje til steking

Sett stekeovnen på 200 grader.

Lammecarré med ratatouille

Ratatouille
Finhakk hvitløk og løk og stek det på ganske svak varme sammen med olivenoljen til den blir blank og nesten gjennomsiktig. Tilsett tomatene, oregano, salt og pepper og la det småkoke i noen minutter. I mellomtiden skjærer du opp auberginen og squashen i helt tynne skiver. Legg skivene annenhver i en ildfast form.

Slå tomatsausen over. Bruk en gaffel til å pirke litt slik at tomatsausen også går ned mellom grønnsaksskivene. Legg over aluminiumsfolie og stek ratatouillen i ca. 40 minutter.

Lammecarré
Hvis vi er enige om at mat er estetikk, kommer lammecarréen høyt opp på scoringslista, helt av seg selv. Den er uten tvil utrolig lekker å se på. Heldigvis er den også lett å tilberede. Et steketermometer kan det imidlertid lønne seg å ha.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Tørk kjøttet tørt med litt kjøkkenpapir og legg det til side.

Jeg bruker å ha skivet loff liggende i fryseren. Da er det aldri noe problem å få lagd seg god brødrasp på kort tid. Har du ikke i fryseren, kan du gjerne bruke dagsgammel loff. Skjær skivene i litt mindre biter og ha dem oppi en food processor sammen med hvitløk, urtene, salt og pepper. Kjør rundt til alt har blitt finhakket og smulete. Smak og kjenn om det er passe med krydder. Slå det over på et fat.

Trykk lammekjøttet godt ned i brød- og urteblandingen slik at alle kjøttsidene blir godt dekt. Smelt smør og olje sammen i en stekepanne som tåler sterk varme, og la panna bli skikkelig varm før du legger i carréene. La dem brunes på alle sidere i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over i en ildfastform. Stikk et steketermometer inn i kjøttet.

Etterstekes i stekeovnen til kjøttet har en kjernetemperatur rundt 65 grader. Ta det ut og la det hvile i 10 minutter før du skjærer det opp i skiver mellom beinene.

Lammecarré med ratatouille

4 kommentarer til “Lammecarré med ratatouille”

  1. Det ble veldig godt, og jeg ble overasket hvor godt ratatoillen passet til lammekjøttet. Men jeg klarte ikke å få urteblandingen til å feste seg til kjøttet. Hva er trikset her?

  2. Så bra det falt i smak, Siri!
    Enig i at det kan være litt vanskeig å få den skorpa til å holde seg på plass, men det er bare å klemme det fast så godt du greier. Du kan evt brune kjøttet først, så feste skorpeblandingen før du steker kjøttet i stekeovnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon