Så gode fiskepinner!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Så gode fiskepinner!

Det er ikke bestandig de helt store tingene som skal til for å forenkle hverdagen. Jeg vet at skriving av middagslister og storinnkjøp for en uke av gangen hadde forenklet livet mitt betraktelig. Men sannsynligheten for at jeg noen gang kommer meg dit, er ganske liten. Tror kanskje jeg mangler det planleggingshormonet!

Èn ting som imidlertid har forenklet fiskemiddagsgjennomføringen her i huset er at den lokale Rema 1000 butikken har begynt å selge fersk fisk. Her ute på landet er ikke utvalget det aller største og da må man se positivt på alle små forbedringer som finnes.

Sei er billig og god fisk, og er helt eminent å lage fiskekaker og fiskepinner av. Forrige uke var jeg hos Sarpsborg dagligvare og handlet inn diverse varer. Du kan lese innlegget her. Der kjøpte jeg tørket, knust loff som er genialt å bruke til griljeringen. Dette gir deg en enda sprøere skorpe enn vanlig griljeringsmel. Den fungerer også helt bra – bare så det er sagt. Du kan lage dette selv også. Har jeg tørt gammelt brød liggende, fortrinnsvis en fin brødtype (loff), kjører jeg den i food processoren, putter den i en zip pose og fryser den ned.

Så gode fiskepinner!

Dette trenger du for å lage fiskefingre med potetstappe og grønnsaker til 4 personer
Fiskepinnene

600 g seifilet uten skinn
ca. 2 dl brødrasp – i en eller variant
2 egg
1-2 dl hvetemel
1 ts salt
nykvernet pepper
25 g smør
2 ss olivenolje

Potetstappe
1 kg kokefast potet
ca. 2 ½ dl melk
50 g smør
salt
nykvernet pepper

Grønnsaker
1 brokkoli
1 bunt asparges

Start med potetstappa.  Skrell potetene og del dem i to eller fire. Kok opp vann i en kasserolle og kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet. Del 50 gram av smøret i terninger og ha dem i kasserollen sammen med potetene. Mos det til en helt klumpfri mos. Lea hadde ønske om en helt fin mos uten klumper (jeg bruker ofte å lage den litt grovere), så her brukte jeg stavmikseren til å mose potetene og smøret sammen. Varm opp melken til kokepunktet. Rør det inn i potetmosen. Smak til med salt og pepper.

Del fiskefiletene i to på langs der hvor raden med ben sitter slik at du samtidig fjerner beinene. Del så hver av bitene enda en gang langsetter. Så kutter du i ca. 8 cm lange pinner.

Så gode fiskepinner!     Så gode fiskepinner!

Ha hvetemelet i en dyptallerken, pisk lett sammen eggene i en annen og ha brødsmulene i en tredje. Så dypper du fiskebitene i samme rekkefølge. Dryss over salt og pepper etterpå.

Jeg bruker å griljere ferdig alle fiskepinnene først før jeg setter igang med stekingen. Blir så fryktelig klinete på fingrene av griljeringsrunden.

Smelt sammen smør og olje i en stekepanne og stek fiskepinnene i 3-4 minutter på hver side. Du må kanskje steke i to omganger. Du kan holde de ferdigstekte fiskepinnene varme i stekeovnen på 100 grader i mens.

Kok opp vann og salt i en kasserolle. Del brokkolien i små buketter og fjern den nederste delen av aspargesen. Del dem så i to. Kok brokkolien i ca. 4 minutter. Aspargesen har du i det kokende vannet litt etter. Den greier seg med 3 minutter.

Så gode fiskepinner!

Ser ikke dette utrolig godt ut? Det er det også. Det er i tillegg ganske så kjapt å lage.

Lea, som bestilte middagen, var med under hele prosessen. Hun tok til og med over mammas fotoapparat innimellom.

Så gode fiskepinner!

Her er det bare å kose seg folkens!

 

Ett kommentar til “Så gode fiskepinner!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon