Hvit sjokoladebrownie med chili

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hvit sjokoladebrownie med chili

Bare navnet på denne kaka får, bokstavelig talt, munnen min til å løpe i vann. Dette er en skikkelig lekkerbiskener som jeg hadde ute på den gamle hjemmesiden min og som jeg nå synes fortjener å komme til heder og ære igjen.

La deg ikke skremme av den store mengden chili i kaka. Ettersom chilien blir kokt i sukkervann før den has i, forsvinner den mest intense smaken. Du aner den bare som en morsom og uventet pirring.

Hvit sjokoladebrownie med chili

Dette trenger du til 1 kake
300 g hvit sjokolade
200 g smør
3 egg
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
melis til servering

Chili
1 rød fersk chili
1 grønn fersk chili
1 ½ dl vann
100 g sukker

Stekes på 200 grader i 30-40 minutter.
Kle en liten langpanne med bakepapir.

Start med chilien. Skjær begge chiliene på langs og skrap ut frøene. Halvparten av den røde og halvparten av den grønne finhakker du. De to andre halvpartene skjærer du opp på langs i så tynne strimler som du greier. Kok opp vann og sukker. Ha i all chilien og la den koke i 5 minutter. Sil av væsken, den skal du ikke bruke. De tynne strimlene skal du bruke til pynt, mens den finhakkede chilien skal i kakerøra litt senere.

Smelt sjokoladen og smøret i vannbad (se s. 00) eller i en mikrobølgeovn. Visp eggene, sukkeret og vaniljesukkeret til eggedosis. Det tar om lag 5 minutter. Hell i den smeltede sjokoladen og smøret i en tynn stråle mens miksmasteren går sakte. Hell hvetemelet over i en sikt og sikt det over røra. Bruk en slikkepott og bland alt sammen med luftige bevegelser. Ha i den finhakkede chilien til slutt, før du heller røra over i langpanna.

Stek kaka på nederste rille i stekeovnen. For å sjekke om kaka er ferdig stekt, stikker du en kakepinne i den. Den er ferdig rett før alt slipper pinnen.

Ta ut kaka og avkjøl den litt før du sikter over melis. Fordel chilistrimlene over og server.

6 kommentarer til “Hvit sjokoladebrownie med chili”

 1. Hei.
  Jeg prøvde meg på denne kaken i dag og smaken er i og for seg godt…det som var mulig å spise. Er 30-40min i 200 grader riktig? Min ble veldig brent (topp og bunn) så den kunne ikke serveres og i tillegg var den da mer kake enn en brownie.

  Håper på tilbakemelding slik at jeg kan lage den igjen 🙂

  • Hei Camilla!
   Det var jo dumt at det ble slik. Kaken er nok en blanding mellom den tunge browniekonsistensen og en lettere kake. Vil du prøve deg på den igjen, kan det nok være greit å skru ned varmen til 175. Sjekk etter 30 minutter om den er ferdig.
   Lykke til 🙂

 2. Bakte denne nylig, og den ble farlig god! Smak og konsistens var enda bedre dagen etterpå. Jeg la over et bakepapir etter 25 min og stekte videre 15 min, da ble den perfekt. 🙂

 3. Hei!
  Hva vil en liten langpanne si? Vil en langpanne i vanlig størrelse bli for stort? Er det mulig å ha i en rund form i stedet? (ca 22 cm)

  På forhånd takk! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon