Italienske spesialiteter
I går fikk Prosciutto de Parma og Parmigiano Reggiano – bedre kjent som Parmaskinke og Parmesanost varemerkebeskyttelse her i Norge fra Matmerk. Det betyr rett og slett at det bare er de originale produktene som kan selges under de kjente merkevarenavnene. Seansen ble behørig feiret i den italienske ambassaden, og ettersom det ikke er hver dag jeg har mulighet til å beskue slike eminente steder, takket jeg villig ja til inbydelsen!
Store mengder deilig Parmaskinke ble skjært opp.
Trengs ikke ekstra pynt på dette fatet!
Varemerkebeskyttelsen er et viktig steg for norske merkevareleverandører også. For dem vil det være viktig å kunne søke om samme beskyttelse i land de eksporterer til. Direktør i Matmerk, Nina Sundqvist, viste fram en pakke med tilsynelatende norsk røykelaks, kjøpt i Italia. Fisken var riktignok norsk, men den var bearbeidet i Litauen og solgt av et dansk firma.
Norske og italienske spesialiteter i skjønn forening.