Fiskespising på Træna
I slutten av forrige uke var jeg på Træna av alle steder. Træna er Norges eldste fiskevær som kan vise til oldtidsfunn fra nesten 9.000 år tilbake. Kommunen, som ligger noen timers båttur utenfor Bodø, består av ca. 1.000 øyer (litt avhengig av om man teller ved høyvann eller lavvann!) og det er 500 mennesker som bor der. Èn gang i året, de siste 10 årene, har flere tusen mennesker tatt turen ut for å overvære Trænafestivalen.
Trænafestivalen er i tillegg til musikken kjent for sin fantastiske festivalmat. Her serveres det bare fiskemat, og da er det ikke frosne fiskepinner vi snakker om! Jeg var så heldig at å bli invitert med på tur sammen med Norges Sjømatråd for å smake meg gjennom festivalen. Det var massevis av deilig mat! Jeg tok så mange bilder at jeg må dele opp bloggingen min fra turen. Her kommer bildene av all maten som jeg spiste. Naturen kommer i neste blogg!
Jeg må ta med et naturbilde bare for å sette stemningen. Her ankommer vi straks Træna med hurtigbåt fra Bodø. Turen ut tok 3 timer. Turen tilbake tok nesten 6 timer, men da fikk jeg til gjengjeld sett enda mer flott natur! (Jeg kommer som sagt tilbake til disse bildene)
Vi hadde knapt kommet oss inn på området før fiskespisingen var igang. Dette er Trænafestivalens svar på tradisjonell fish’ chips. Fritert lodderogn. Kjempegodt. Anne-Grete Skavhaug og Synne Guldbrandsen fra Sjømatrådet reiste (og spiste) sammen med meg.
Her var det bare å spise opp hele fisken. Knasende god. Den var dessuten full av lysegul lodderogn.
Lodderognen ble også servert sammen med denne makrellen.
Jeg spiste grillet selbiff med søtpotetmos. Et helt nytt bekjentskap. Smakte ganske likt barndommens hvalbiff (som jeg kan erindre).
Sildesalaten var både fargerik og god. Og den hadde en veldig god dressing på siden.
Jens Kristian Rundhaug var ansvarlig for den ene delen av fast food-avdelingen. Sjekk ut den sashimien han legger opp her:
Her er det marinert selkjøtt, kveite, breiflabb og laks. Veldig godt!
Fine forhold for matgjengen på festivalen.
Menyen på den ene avdelingen.
Fiskeburger.
Hvalwraps – av alle ting.
Her var det 80 liter bacalao noen timer tidligere.
Må ha litt dessert også.
Vi var på tur med Christian Radich. Der ble det også servert fiskemat i lange baner!
Fiskesuppa, du så vidt skimter i bakgrunnen, var veldig god. Her var det også sild i lange baner og laks i mange varianter.
På fredagskvelden var det 3 retters gourmetmåltid. Her legges forretten opp. Speket og grillet hvalkjøtt.
Lekkert og godt.
Stor aktivitet når hovedretten legges opp. Kokkene jobber til daglig på både Oscarsgate og Bagatelle.
Breiflabb med rotgrønnsaker, stekte poteter og smørsaus.
Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljekrem.
Jeg kunne reise hjem både mett og god!
[…] setter jeg i gang grillpanna i stedet for utegrillen. Og sterkt inspirert av forriges ukes tur til Træna og all fiskespisingen der, sto det grillet makrell med kål- og gulrotstuing på menyen i dag. Lea […]
[…] kommentarer TweetJeg rakk litt mer enn fiskespising på turen min til Træna. Her kommer noen flere […]