I slutten av forrige uke var jeg på Træna av alle steder. Træna er Norges eldste fiskevær som kan vise til oldtidsfunn fra nesten 9.000 år tilbake. Kommunen, som ligger noen timers båttur utenfor Bodø, består av ca. 1.000 øyer (litt avhengig av om man teller ved høyvann eller lavvann!) og det er 500 mennesker som bor der. Èn gang i året, de siste 10 årene, har flere tusen mennesker tatt turen ut for å overvære Trænafestivalen.

Trænafestivalen er i tillegg til musikken kjent for sin fantastiske festivalmat. Her serveres det bare fiskemat, og da er det ikke frosne fiskepinner vi snakker om! Jeg var så heldig at å bli invitert med på tur sammen med Norges Sjømatråd for å smake meg gjennom festivalen. Det var massevis av deilig mat! Jeg tok så mange bilder at jeg må dele opp bloggingen min fra turen. Her kommer bildene av all maten som jeg spiste. Naturen kommer i neste blogg!

Fiskespising på Træna

Jeg må ta med et naturbilde bare for å sette stemningen. Her ankommer vi straks Træna med hurtigbåt fra Bodø. Turen ut tok 3 timer. Turen tilbake tok nesten 6 timer, men da fikk jeg til gjengjeld sett enda mer flott natur! (Jeg kommer som sagt tilbake til disse bildene)

Fiskespising på Træna

Vi hadde knapt kommet oss inn på området før fiskespisingen var igang. Dette er Trænafestivalens svar på tradisjonell fish’ chips. Fritert lodderogn. Kjempegodt. Anne-Grete Skavhaug og Synne Guldbrandsen fra Sjømatrådet reiste (og spiste) sammen med meg.

Her var det bare å spise opp hele fisken. Knasende god. Den var dessuten full av lysegul lodderogn.

Fiskespising på Træna

Lodderognen ble også servert sammen med denne makrellen.

Fiskespising på Træna

Jeg spiste grillet selbiff med søtpotetmos. Et helt nytt bekjentskap. Smakte ganske likt barndommens hvalbiff (som jeg kan erindre).

Fiskespising på Træna

Sildesalaten var både fargerik og god. Og den hadde en veldig god dressing på siden.

Fiskespising på Træna

Jens Kristian Rundhaug var ansvarlig for den ene delen av fast food-avdelingen. Sjekk ut den sashimien han legger opp her:

Fiskespising på Træna

Her er det marinert selkjøtt, kveite, breiflabb og laks. Veldig godt!

Fiskespising på Træna

Fine forhold for matgjengen på festivalen.

Fiskespising på Træna

Menyen på den ene avdelingen.

Fiskespising på Træna

Fiskeburger.

Fiskespising på Træna

Hvalwraps – av alle ting.

Fiskespising på Træna

Her var det 80 liter bacalao noen timer tidligere.

Fiskespising på Træna

Må ha litt dessert også.

Fiskespising på Træna

Vi var på tur med Christian Radich. Der ble det også servert fiskemat i lange baner!

Fiskespising på Træna

Fiskesuppa, du så vidt skimter i bakgrunnen, var veldig god. Her var det også sild i lange baner og laks i mange varianter.

Fiskespising på Træna

På fredagskvelden var det 3 retters gourmetmåltid. Her legges forretten opp. Speket og grillet hvalkjøtt.

Fiskespising på Træna

Lekkert og godt.

Fiskespising på Træna

Stor aktivitet når hovedretten legges opp. Kokkene jobber til daglig på både Oscarsgate og Bagatelle.

Fiskespising på Træna

Breiflabb med rotgrønnsaker, stekte poteter og smørsaus.

Fiskespising på Træna

Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljekrem.

Jeg kunne reise hjem både mett og god!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *