Ovnsbakt torsk med korianderpesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Ovnsbakt torsk med korianderpesto

Har du prøvd å lage pesto av koriander? Det har jeg fått skikkelig dilla på for tiden! Er SÅ GODT! Skikkelig friskt og godt i smaken og med en aldeles fantastisk farge! Og, det er jo viktig å sette farge på hverdagen 😉

En av de tingene som engasjerer meg mest som matblogger, er hvordan spise gode middager på hverdager som har en tendens til å være travle. Og med gode middager, mener jeg da middager som både smaker skikkelig godt og som er gode for kroppen å spise!

Fiskeforbruket vårt her i Norge går nedover, og det er kanskje ikke så veldig rart, for utvalget av spennende fisk er så som så i de vanlige dagligvarebutikkene, iallfall her inne i landet, hvor jeg bor. Hvis jeg skal ha noe annet enn laks eller ørret, har jeg nå begynt å kjøpe den frossen, for jeg synes fisken som har blitt fryst ned ute på fiskebåtene ofte har bedre kvalitet enn den som ligger i aluminiumsskålene i kjøledisken.

Torsk og hvit fisk er noe av det vi bør spise mye mer av, og den er spesielt viktig for alle jenter og unge damer som har planer om en gang å bli mødre.

Jeg vet at mange synes torsk er vanskeligere å tilberede enn laks og ørret, fordi den blir fortere tørr, og at den lett blir kjedelig i smaken. Har du fileter med skinn, er de fine å steke i pannen, men når filetene er uten skinn, liker jeg best å ovnsbake torsken. Da går den garantert ikke i stykker.

Og så liker jeg godt å servere torsken med en noen smaksbomber til. Sånn som dagens korianderpesto.

Her finner du oppskrift på TORSK MED CHROIZO, CHERRYTOMATER OG SMÅPOTET.

Og her finner du en skikkelig hverdagsfavoritt STEKT TORSK MED GRØNNSAKER OG GUACAMOLE.

PS! Har du noen i familien som må fristes litt ekstra for å spise torsk? Lag et tilbehør som du vet vedkommende er glad i, så er det litt lettere å like fisken også.

Ingredienser

Torsken
4 ss olivenolje
700 g torskefilet
1 ts salt
nykvernet pepper

Korianderpestoen
40 g pinjekjerner
1 potte koriander
0.5 dl olivenolje
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper

Potetstappen
800 g potet
1.5 dl melk
25 g smør
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper

Til servering
grønnsalat

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skrell potetene, del dem i mindre biter og kok dem møre i usaltet vann.

Tøm vannet av kasserollen og la den stå i 2 minutter uten lokk for at potetene skal dampes tørre. Ha smøret i kasserollen. Knus potetene med en stapper før du sper med melken. Rør kraftig i mosen for å få den luftig og myk. Smak til med salt og pepper.

Fordel 2 ss av olivenoljen i en ildfast form. Salte og pepre torskefiletene på begge sider før du legger dem, med skinnsiden ned, i den ildfaste formen. Fordel resten av olivenoljen over fisken.

Torsken skal steke bare 10 minutter, så vent med å sette inn formen til potetene nesten er ferdige.

Ha alle pinjekjernene i en tørr stekepanne og stek dem på litt over medium varme til de blir gyllenbrune. Følg godt med, for når de først begynner å få farge, går de fort fra gyllebrune til brente.

Ha halvparten av pinjekjernene i en liten matprosessor sammen med korianderen – ta med stilkene også – og olivenoljen og kjør rundt til du får en glatt pesto. Smak til med salt og pepper. Synes du pestoen er for fast, sper du med litt mer olivenolje.

Er du i tvil om torsken er ferdig, kan du pirke i den med en gaffel. Flaker fisken seg lett fra hverandre, er den ferdig stekt.

Dryss resten av pinjekjernene over fisken, og fordel gjerne også litt av korianderpestoen over fisken før du serverer den.

God middag!

2 kommentarer til “Ovnsbakt torsk med korianderpesto”

  1. Hei!
    Jeg laget den torsk middagen igår, men jeg byttet ut grønt med cherrytomater, smakte så godt, og ble godt mottatt av mann og gutta. Tusen takk for at du deler den oppskriften med oss lesere 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon