Stekt torsk med grønnsaker og guacamole
Torsk er en delikat og god fisk som er ypperlig å servere som familiemiddag. Den har ikke så veldig mye smak i seg selv, men er desto mer takknemlig for å få følge med andre gode smaker. Her råsteker jeg grønnsaker i stekeovnen og lager en tykk og god guacamole som slår følge med fisken.
Råstekte grønnsaker noe av det middagstilbehøret vi spiser aller mest hjemme hos oss. Alle elsker det, det passer til veldig mye forskjellig og det er så lettvint å lage. Når jeg råsteker grønnsaker bruker jeg de grønnsakene som finnes i kjøleskapet. Alt av rotgrønnsaker er perfekt å steke på denne måten.
Du kan enkelt bytte ut torskefiletene med sei, laks eller ørret.
Oppskrift på stekt torsk med grønnsaker og avokadomos til 4 personer
Torsken
600 g torskefilet
uten skinn og bein
½ ts salt
nykvernet pepper
1 ss rapsolje
20 g smør
De ovnsbakte grønnsakene
8 poteter
2 gulrøtter
1 paprika
2–3 ss olivenolje
½ ts salt
nykvernet pepper
1 brokkoli
Avokadomosen
1 avokado
1 fedd hvitløk
10–12 greiner koriander
saft fra ½ lime
¼ ts salt
nymalt pepper
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
Vask potetene og skrell gulrøttene før du deler både dem og paprikaen i mindre biter. Ha det i en langpanne sammen med oljen, salt og pepper. Bland det godt og sett det i stekeovnen. Etter 15 minutter, skrur du ned varmen til 200 grader og legger inn brokkolibuketter. Rør rundt en gang, slik at brokkolien også får olje på seg, og stek videre i 7–10 minutter.
Del torskefileten i 4 like stykker og dryss over salt og pepper. Smelt sammen smør og olje i en stekepanne. Legg filetene med skinnsiden ned (selv om den nå er uten skinn). Stek på litt over medium varme i 3–4 minutter. Vend stykkene og stek dem i ca. 3 minutter på den andre siden. Når fiskekjøttet flaker seg fint, er de ferdig stekte.
Del avokadoen i to og mos kjøttet. Riv hvitløkfeddet og hakk opp korianderen. Bland alt godt sammen. Smak til med limesaft, salt og pepper.
God middag!
Følg gjerne Fru Timians mablogg også i andre sosiale medier:
Hva med temperatur og steketid i vanlig stekeovn?
Du kan bruke 225 grader med over- og undervarme også, Ethel 🙂